رئیس انجمن روانپزشکان ایران با اشاره به وضعیت اختلالات روانپزشکی و شایعترین این اختلالات در گروههای سنی مختلف، گفت: «نتایج آخرین پیمایش غربالگری سلامت روان، بیانگر این است حدود ۳۰ درصد در کشور به اختلالات روان مبتلا هستند».
دکتر وحید با بیان اینکه افسردگی شایعترین اختلال روانپزشکی در میان ایرانیان است، خاطرنشان کرد: «پس از افسردگی، اختلال اضطرابی در جایگاه دوم شایعترین اختلالات روانپزشکی در میان ایرانیان قرار دارد».
وی ادامه داد: «میزان ابتلا به اختلالاتی که به شرایط ژنتیکی بسیار وابسته هستند نیز حدود یک درصد گزارش شده است».
شریعت با اشاره به اختلالات افسردگی و اضطرابی توضیح داد: «به طور معمول، فراوانی اختلالات افسردگی و اضطرابی در میان زنان نسبت مردان بیشتر است و میزان ابتلا به افسردگی زنان نسبت به مردان حدود دو برابر است».
به گزارش ایسنا، وی در ادامه بیان کرد: «اگرچه پاسخ به پرسش چرا میزان ابتلا به افسردگی در میان زنان نسبت به مردان بیشتر است؟ بسیار مفصل است اما دلایلی مانند تغییرات هورمونی که مربوط به مسائل بیولوژیک میشود و همچنین دلایلی مانند تغییر نقش افراد، تفاوت در نقشها، انتظارات از زنان، امکانات در دسترس زنان و شرایطی که جامعه به زنان تحمیل میکند و جزو مسائل اجتماعی هستند، در بروز فراوانی بیشتر افسردگی در میان زنان نسبت به مردان نقش دارند».
رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران با بیان اینکه بیشفعالی و کمبود تمرکزADHD شاید شایعترین اختلال روان در میان کودکان باشد، توضیح داد: «این احتمال وجود دارد ۴ تا ۸ درصد کودکان به ADHD مبتلا باشند. به نظر میرسد، مسائل زیستشناختی در بروز بیشفعالی و کمبود تمرکز در میان کودکان نقش دارد».
وی دربارۀ دیگر اختلالهای شایع روان در میان کودکان گفت: «اختلالات یادگیری و اختلالات طیف اوتیسم از دیگر اختلالهای روان شایع در میان کودکان محسوب میشوند. اگرچه اطلاعات چندانی درباره چرایی ابتلا به اختلالات یادگیری و طیف اوتیسم در دسترس نداریم اما این اختلالات جزو اختلالهای رایج هستند».
شریعت خاطرنشان کرد: «برخی از اختلالات دیگر نیز مطرح هستند مانند اختلالات نافرمانی مقابلهای و سلوک که بیشتر مربوط به مسائلی مانند چگونگی برخورد و تربیت کودکان میشود. درمان این اختلالات، اغلب، درمان غیردارویی است. همچنین اختلالات اضطرابی مانند ترس از دیگر اختلالهای رایج در میان کودکان است».