یک کارشناس اقتصاد گفت: معتقدم در صورت حضور آقای پزشکیان به شرط تغییر رویکرد سیاستهای خارجی، در یک سال اول دولت پزشکیان فشار بینالمللی در فروش نفت کاهش پیدا میکند با کاهش فشارهای تحریمی آثار آن را در کنترل تورم خواهیم دید.
سید کمال سیدعلی در گفتوگو با ایلنا درباره اثرگذاری جایگاه رییس جمهوری برای تصمیمگیری درباره مسائل سیاستخارجی که اقتصاد ایران به آنها مرتبط است از جمله FATF و تحریمها اظهار داشت: فارغ از اینکه چه کسی رییس دولت چهاردهم میشود اگر بخواهیم اختیارات رییس جمهور را محدود بدانیم در واقع این اقدام آسیب زدن به کشور است. معتقدم کاندیداها درباره این موضوعات از جمله پیوستن به fatf به طور واضح نظرات خود را اعلام کنند. کاندیدایی که موافق با پیوستن به fatf است برنامههای خود در این باره را اعلام کند همچنین باید زمینه را برای تحقق این برنامه فراهم بیاورد تا اقدامات اجرایی آن را انجام دهد.
وی با بیان اینکه باید از قبل مواضع خود را درباره سیاست برجام و یا سیاست خارجی و منطقهای هم اعلام کند، ادامه داد: باید توجه داشت که رییس جمهوری باید بتواند سیاستهای کلی را اعلام و اعمال کند و همچنین بتواند مسائل اقتصادی کشور را راهبری کند.
این کارشناس اقتصادی گفت: دو موضوع FATF و تحریمها از مهمترین مباحث اقتصادی هستند که بر روی بازار ارز و درآمدهای ارزی، حجم نقدینگی و جبران ناترازی بودجه و … اثرگذار است. این موارد از مسائلی نیستند که لاینحل باقی بمانند و انتظار داشته باشیم که دولت بتواند مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را حل کند و به سرانجامی برساند.
وی افزود: همکاری و هماهنگی تیم اقتصادی دولت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چراکه شاهد آن بودیم به دلیل ناهماهنگیها بین تیم اقتصادی دولت بخشهای مختلفی از جمله بورس، نرخ بهره، اخذ مالیات، مقرراتگذاریها و … آسیب جدی دیدند. تیم اقصادی دولت باید بتواند این مسائل را راهبری کند و در نهایت حرف نهایی را مردم از رییس جمهور بشوند. اما بحث این است که دستگاههایی مانند بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه یا وزارت اقتصاد که نگاه کلان به اقتصاد کشور دارند و ذینفع مسائلی مانند ارز نیستند، باید با هم هماهنگ عمل کنند و در دولت هم نقطه نظرات آنها در دولت و مصوبات دولت پذیرش شود.