طی ۶ سال گذشته؛ مصرف قلیان در ایران ۵۴ درصد افزایش یافته است

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: آخرین مطالعۀ مربوط به میزان مصرف دخانیات در کشور در سال ۱۴۰۰ انجام شده است. بررسی مطالعۀ انجام‌شده بیانگر این است ۱۴ درصد از جمعیت کشور از محصولات دخانی استفاده می‌کنند که از این تعداد، ۴، ۴۴ درصد زنان و حدود ۲۶ درصد را مردان تشکیل می‌دهند.
بهزاد ولی‌زاده با بیان اینکه بررسی‌ها بیانگر این است که مصرف دخانیات در میان زنان افزایش یافته، افزود: طی سال‌های ۹۵ تا ۱۴۰۰ در گروه سنی بالای ۱۸ سال، مصرف دخانیات در مردان حدود ۳ درصد و در زنان ۱۱ درصد افزایش یافته است. همچنین مصرف قلیان نسبت به سال ۹۵ حدود ۵۴ درصد افزایش یافته است.


وی دربارۀ مصرف محصولات دخانی در گروه سنی ۱۸ تا ۲۴ سال اظهار کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که میزان مصرف دخانیات در میان زنان این گروه سنی به میزان ۹۰ درصد و در میان مردان این رده‌بندی سنی به میزان ۳۴ افزایش یافته است.
به گزارش ایسنا، ولی‌زاده در نشست خبری هفتۀ ملی بدون دخانیات دربارۀ آخرین وضعیت مالیات بر محصولات دخانی گفت: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، نرخ مالیات محصولات دخانی کشور ۲۵ درصد است که با نرخ جهانی حدود ۵۰ درصد اختلاف دارد. قانون ارزش افزوده محصولات دخانی در سال ۱۴۰۰ تصویب شد و در آن سال نرخ مالیات ۲۵ درصدی برای سیگارهای ایرانی و ۴۰ درصدی سیگارهای تولیدی با برند خارجی در نظر گرفته شد.
وی ادامه داد: بر اساس قانون مالیات محصولات دخانی، میزان مالیات محصولات دخانی باید به میزان ۵ درصد در هر سال افزایش یابد؛ اما این موضوع اتفاق نیفتاده است. موضوع مالیات محصولات دخانی وارد برنامه هفتم شده به نحوی که نرخ مالیات ۱۵ درصدی برای سیگارهای ایرانی و ۲۵ درصدی برای سیگارهای تولیدی برند خارجی و نرخ ۵۰ درصدی برای سیگارهای وارداتی در نظر گرفته شده است. نرخ مالیات ۷۵ درصدی بر خرده‌فروشی باید در قانون برنامه هفتم توسعه لحاظ شود و سیستم مالیاتی به نحوی باشد که مالیات بر خرده‌فروشی لحاظ شود.
ولی‌زاده با بیان اینکه متاسفانه دخانیات در سبد خانوار تعریف شده، افزود: در نظر داریم سیگار از سبد خانوار حذف شود. مالیات ۱۵ درصدی سیگار با نشان ایرانی باید افزایش یابد. امیدواریم با اجرای مکانیزه کردن مراکز فروش به سیستم مالیاتی کشور شاهد کاهش عرضۀ این محصولات باشیم. در حال حاضر، نرخ مالیاتی سیگار به صورت درصدی است و مصرف‌کنندۀ نهایی آن را پرداخت می‌کند. در حالی که باید تولیدکننده مالیات سیگار را پرداخت کند.

جمعیتجواندخانیاتسیگارقلیانماهان تی ویماهان سیمامصرفنوجوان
Comments (۰)
Add Comment