رئیسپلیس راهنمایی و رانندگی کشور با بیان اینکه ۳۵ درصد از وسایل نقلیه در کشور فرسوده است و باید اسقاط شوند، گفت: ماده ۸ قانون هوای پاک برای بازنگری به سازمان محیط زیست رفته و الان بر اساس مصوبۀ کمیسیون زیربنایی دولت از ماده ۱۰ و ماده ۶ استفاده میشود و در این حوزه تکالیفی بر عهدۀ دستگاهها گذاشته شده بود.
سردار سیدکمال هادیانفر افزود: در دولت دوازدهم و در دولت سیزدهم تکالیفی وجود داشته که برای توسعۀ ناوگان حملونقل عمومی و نوسازی ناوگان شخصی باید اتفاق میافتاد و همچنین اعطای تسهیلات چهار درصدی با بازپرداخت ۱۰ ساله و موضوعات مشابه که صورت نگرفته است.
وی از اعمال قانون ۲۸ میلیون وسیله نقلیه فاقد معاینه فنی خبر داد و یادآور شد: پلیس در واقع از سال ۹۶ و در بخش ابزاری قانون مذکور، روزی ۵۲۵۰۰ تومان جریمه را برای خودروهای فاقد معاینه فنی اعمال کرده که تاکنون حدود ۲۸ میلیون وسیله نقلیه جریمۀ ۵۲۵۰۰ تومانی شدند که از نظر ما شاید خیلی کاردرستی نباشد چراکه قانون باید کامل اجرا میشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ماده ۸ برای بازنگری رفته است چراکه جریمۀ ۵۲۵۰۰ تومانی به ۲۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده بود که ما براساس دستور فرمانده کل انتظامی برای کمک به مردم، از اجرای آن صرف نظر کردیم و به دولت اعلام کردیم که در این شرایط امکان این افزایش وجود ندارد.
هادیانفر با اشاره به لزوم فراهمسازی شرایط اسقاط وسایل نقلیه فرسوده گفت: حتماً باید دولت تسهیلات لازم را فراهم کند و همۀ موارد در ۲۲ دستگاهی که در قانون مذکور اشاره شده، به وظیفۀ خودشان عمل کنند و بعد از آن اگر کسی دنبال نوسازی ناوگان نرفت ما اعمال قانون کنیم.
به گزارش ایسنا، هادیانفر اضافه کرد: به نظرم باید در قانون مذکور بازنگری صورت بگیرد ولی آنچه که بر اساس سیستمها انجام میدهیم و در بحث معاینه فنی بهصورت مستمر اتفاق میافتد، این است که وسایل نقلیه فاقد معاینه فنی توسط دوربینها جریمه ۵۲۵۰۰ تومانی برایشان اعمال میشود که در قانون گذشته اشاره شده بود.
رئیس پلیس راهور فراجا با اشاره به خارج نشدن خودروهای فرسوده از چرخۀ تردد در کشور اظهار کرد: امروز ما ۳۸ میلیون وسیله نقلیه در کشور داریم و در سالجاری تاکنون ۷۴۶ هزار خودرو نیز اضافه شده و انتظار میرود که این افزایش با توجه به مصوبۀ واردات و میزان تولیدات داخلی تا دو میلیون خودرو هم برسد.