نقش دولت در وضعیت امروز مرغ ؛ بی تدبیری مرغی

بعد از کش و قوس های فراوان و تایید و تکذیب های مسئولان مرتبط با تولید و توزیع مرغ، بالاخره این کالای مصرفی مردم شامل افزایش قیمت مصوب شد و قیمت فروش هر کیلوگرم مرغ در شهر کرمان مشخص گردید. بازاری که در وضعیت به هم ریخته‌ای است و جوجه‌ریزی ماه‌های گذشته کم بوده و باعث شده تولید کاهش یابد.
مرغداری‌ها با مشکل تامین نهاده با قیمت مصوب و به اندازه کافی مواجه‌اند، عرضه کننده نهاده در بازار برای نزدیک به ۳ ماه است که پول مرغدارها را بلوکه کرده‌است تا کنجاله سویا و ذرت به مرغداران عرضه کند، اما جوجه یک روزه این تاخیر را متوجه نمی‌شود و در صورتی که غذا به آن نرسد از گشنگی تلف خواهد شد.
از آنجا که تولیدکننده در روند تولید زیان می‌دهد، تولید خود را کاهش خواهد داد، به همان گونه که خیلی از واحدهای تولیدی و مرغداری‌ها در این روند زیان‌دهی چند ساله تعطیل شده‌اند و نمی‌توانند با قیمت مصوب مرغ تولید کرده و به بازار عرضه کنند.

یشتر از ۸۰ درصد صنعت مرغ ما وارداتی است. از سویا و ذرت و دارو‌ها و واکسن‌ها و ابزار‌های الکترونیکی و… وابسته به ارز است و تولید داخلمان کافی نیست. شاید بیشتر از ۸۰ درصد از نیاز ذرت و سویا که عمده‌ترین پایه جیره‌ای مرغ است از خارج وارد می‌شود.دولت نیز با سیاست‌های کنترلی سعی در نگه داشتن قیمت مرغ دارد که چندان نتیجه نداده است.
دولت درست است که بابت سویا و ذرت ارز نیمایی می‌دهد، اما سی مورد کالا در صنعت مرغ داری را داریم که دو قلم آن مورد حمایت دولت است و بقیه آن تابع تورم است.

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی مرغداران استان کرمان؛
قیمت مرغ کارشناسی و واقعی شود
مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی مرغداران استان کرمان گفت: قیمت تمام شده مرغ زنده در کشور، بر اساس شرایط فعلی تولید با در نظر گرفتن جوجه یک روزه و نهاده های دامی کمتر از ۵۱ هزار تومان نیست.
سید حسن مَهدی افزود: اگر مرغدار سود ۱۰ درصد را لحاظ کند حداقل ۵۶ هزار تومان قیمت واقعی مرغ زنده می شود.
وی بابیان اینکه پس از ورود مرغ زنده به کشتارگاه نزدیک به ۸۰ هزار تومان قیمت واقعی و تمام شده مرغ می شود، تصریح کرد: با این شرایط جهاد کشاورزی بدون در نظر گرفتن قیمت واقعی مرغ زنده و قیمت برای مصرف کننده نرخ ۶۳هزار تومان را اعلام کرده است که با این شرایط و قیمت ها مرغداران امکان تولید ندارند.
مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی مرغداران استان کرمان افزود: جهت بازنگری قیمت، پیگیری هایی صورت گرفت و قول داده شد تا پس از ماه مبارک رمضان و عید سعید فطر قیمت ها به صورت سراسری بازنگری و اعلام شوند.
وی ادامه دهد: قبل از سال جدید قیمت جوجه یک روزه ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان بود که در حال حاضر در بازار ۲۵ هزار تومان است.
وی با بیان اینکه برخی زمان ها نهاده های دامی تا چهل روز هم دست مرغدار نمی رسد، افزود: با این شرایط مرغدار مجبور است تا نهاده های دامی مورد نیاز را از بازار آزاد تهیه کند و در نتیجه این قیمت های تمام شده واقعی نیستند.
وی یادآور شد: در هیچ جایی از کشور قیمت برای تولید کننده پایین تر از ۷۲ هزار تومان تمام نمی شود و با قیمتی که جهاد کشاورزی اعلام کرده است همخوانی وجود ندارد.
مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی مرغداران استان کرمان ادامه داد: در حال حاضر با تعامل تولید کنندگان محترم با جهاد کشاورزی و مسئولین تنظیم بازار به قیمت کیلویی ۷۴هزار و ۵۰۰ رسیدند که‌ باز هم قیمت تمام شده واقعی نیست اما به قیمت واقعی تا حدودی نزدیک شده است.
مَهدی گفت: در تهران قیمت ها به ۹۰ هزار تومان افزایش داشته است که جا دارد وزارت جهاد با یک قیمت کارشناسی شده و با کنترل و نظارت بیشتر به ثبات در قیمت ها برسد.
وی با بیان اینکه حدود ۶۷درصد از نیاز مصرف کنندگان از تولید مرغداران خود استان تامین می شود ، افزود: متوسط جوجه ریزی ۲ میلیون و ۲۰۰ تا ۳۰۰ قطعه است که ۶۷ درصد از نیاز استان را تامین می کند و ما تنها در ۳۲ درصد وابسته به مرغ خارج از استان هستیم.
مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی مرغداران استان کرمان ادامه داد: زمانی تقاضا برای خرید مرغ گرم کم شده بود و تولید داخل استان پاسخگوی نیاز همشهریان بود و قیمت ها نیز کاهشی بود که با گران شدن قیمت گوشت قرمز تقاضا برای خرید مرغ گرم هم افزایش پیدا کرد.
وی با بیان اینکه در حالت عادی ۱۴۰ تا ۱۵۰ تن مرغ گرم تولید می کنیم که در اردیبهشت ماه از این مقدار حدود ۳۰ درصد کاهش خواهیم داشت که یک کاهش جزئی است، یادآور شد: امکان دارد در این ماه در بعضی از روزها کمبود مرغ احساس شود که تدابیری اندیشه شده‌ است که‌ کمبود از طریق مرغ منجمد تنظیم بازار جبران شود.
مَهدی افزود: در ماه های آبان و دی ۱۴۰۱ تقاضای بازار در تمام کشور کاهشی بود و در این زمان از مردم درخواست شد که به کمک تولید آمده و مازاد نیاز خود خرید نمایند.
وی تصریح کرد: مرغداران در این ماه ها از ۲۰۰ تا ۶۰۰ میلیون ضرر دیدند و در نتیجه جوجه ریزی نیز کم شد.
مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی مرغداران استان کرمان ادامه داد: خوشبختانه در حال حاضر در فروردین ماه جوجه ریزی خوبی انجام شده است که حاصل را در خردادماه خواهیم داشت و به روال عادی با قیمت های معقول خواهیم رسید.
وی با اشاره به شرایط حساس مرغداران و شرایط سخت انها درخواست قیمت کارشناسی شده را برای هر کیلو مرغ گرم کرد و تصریح نمود: باید تدابیر لازم از طریق وزارت جهاد کشاورزی انجام شود تا قیمت ها به صورت واقعی و کارشناسی شده و معقول درآیند تا از این به هم ریختگی بازار خارج و به ثبات قیمت ها برسیم.

مدیر اجرایی اتحادیه های مرغ و ماهی استان کرمان؛
کمبود مرغ را با استفاده از مرغ منجمد تنظیم بازار جبران خواهیم کرد
مدیر اجرایی اتحادیه مرغ و ماهی استان نیز نوسان قیمت مرغ را بدلیل کاهش جوجه ریزی اعلام کرد و گفت: هر هفته و حتی هر روز جلساتی جهت نرخ گذاری مرغ گرم صورت می‌گیرد و نرخی که در حال حاضر اعلام کرده اند ۷۴ هزار و ۵۰۰ تومان است که‌ ممکن است حتی تا یک ساعت دیگر این نرخ تغییر کند.
فرج پور افزود: با کمبود و گران شدن دانه و نهاده های دامی و افزایش هزینه‌های تولید کاهش تولید را داشته ایم که این کمبود با هزینه های جانبی مانند هزینه حمل و نقل به قیمت تمام شده ی مرغ اضافه و از استان های همجوار تهیه خواهد شد.
وی ادامه داد: با برنامه‌ریزی های انجام‌ شده این کمبود با استفاده از مرغ منجمد جبران خواهدشد.

قیمت گوشت مرغ برای مصرف‌کننده۷۳ هزار تعیین شد
عضو هیأت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی کشور گفت: «با توجه به بالا رفتن هزینه‌های تولید، قیمت مرغ زنده درب مرغداری ۵۲ هزار تومان و قیمت گوشت مرغ برای مصرف‌کنندگان حداکثر ۷۳ هزار تومان با شرط ثابت بودن قیمت نهاده‌ها در طول یک سال تعیین شد».
عطاالله حسن‌زاده، دربارۀ لزوم واگذاری اختیارات تولید و تنظیم بازار گوشت مرغ به اتحادیه‌ها، بیان کرد: «با واگذاری اختیارات تولید و تنظیم بازار به اتحادیه‌ها، قطعاً شاهد مدیریت بهینۀ بازار خواهیم بود».
وی ادامه داد: «با این اقدام مطمئناً تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان شرایط بهتری را پشت سر خواهند گذاشت».
به گزارش مهر، حسن‌زاده افزود: «دامنۀ قیمت جوجه یک‌روزه نیز بین ۱۵ هزار و ۹۰۰ تا ۱۶ هزار و ۹۰۰ برای تحویل به مرغداران معین شد» .

 

* گزارش مریم محسن بیگی

توزیعجوجهدولتعرضهقیمتکرمانکمبودگرانماهان تی ویماهان سیمامرغنهاده
Comments (۰)
Add Comment