رضا تویسرکانمنش با بیان اینکه درمان حشیش در بین نوجوانان رایجترین است، افزود: ترک اعتیاد در کودکان و نوجوانان مبتنی بر خانواده درمانی، شناخت درمانی، رفتار درمانی و مسائل پیچیدهتری است.
به گزارش ایلنا، وی یکم دیماه دربارهی درمان اعتیاد در کودکان و نوجوانان کارتنخواب نیز توضیح داد: درباره کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال مصرف مواد برای اینکه کار اصولی و درستی انجام دهیم که براساس علم باشد چند جلسه با حضور افراد ذیربط و نهادهای مختلف مانند سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت و پلیس برگزار کردیم و به این نتیجه رسیدیم که شیوه نامهای تدوین و ابلاغ شود که البته در حال حاضر نیز این شیوه نامه در حال اجرا است.
وی ادامه داد: درمان اعتیاد در کودکان و نوجوانان متفاوت از درمان اعتیاد در بزرگسالان است، بنابراین برنامهای برای جمعآوری کودکان و نگهداری آنها در مراکز خاص مانند آنچه برای بزرگسالان وجود دارد نداریم اما باید ساماندهی شوند.
وی بیان کرد: اول اینکه باید دانش ترک اعتیاد در کودکان و نوجوانان را در بین درمانگران افزایش دهیم. اطلاعاتی که وجود داشت بیشتر برای افراد بزرگسال بود، بنابراین ما با کمک وزارت بهداشت و سازمان یونسکو در ایران و دبیرخانه ستاد منابعی را در این زمینه تدوین کنیم؛ به ویژه دربارهی درمان حشیش که در بین نوجوانان رایجترین است.
وی اظهار کرد: همچنین مجموعه کارگاههایی برای درمانگران اطفال و متخصصان روانشناس اطفال و … برگزار کردیم و در همه استانها این ۸ دوره برگزار شد. با کمک سازمان بینالمللی و دستگاههای اجرایی پنج مرکز منتخب بیمارستانی را زیر نظر متخصصان مربوطه تجهیز و راهاندازی میکنیم و به زودی خبر افتتاح این مراکز اعلام خواهد شد.
مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر یادآور شد: البته در حال حاضر نیز خدمات ارائه میشود، اما نه در حد گسترده و تخصصی. یکی از این پنج مرکز برای کودکان بی خانمان و بدسرپرست کار میکند.