سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با اشاره به اینکه تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و دام است که با افزایش دمای محیط در روزها و ماههای پیش رو و به تبع آن افزایش فعالیت انگلهای خارجی به ویژه کنهها بین دامها افزایش مییابد، گفت: نظارت بر کشتار دام در کشتارگاهها و پرهیز از کشتار غیرمجاز در معابر، منازل و مراسم مختلف و سمپاشی دامها و اماکن دامی یکی از مهمترین عوامل پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو و اولویتهای شبکه دامپزشکی است.
به گزارش اداره کل دامپزشکی کرمان، دکتر محمود زینالدینی با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو از طریق گزش، له کردن کنه با دست، تماس با خون، ترشحات خونی و گوشت دام آلوده منتقل میشود، اظهارداشت: شهروندان بایستی به نکاتی از جمله رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی و پرهیز از کشتار دام خارج از کشتارگاه توجه کنند و از مصرف جگر به صورت نیم پخته خودداری نمایند.
زین الدینی با اشاره به این اینکه هر ساله واحدهای دامداری و جایگاههای دام و کشتارگاههای دام شهرستان به خصوص در آغاز فصل گرما سمپاشی میشوند، بیان کرد: این عملیات در راستای مبارزه با انگلهای خارجی دام از جمله کنهها و پیشگیری از بیماریهای ناشی از این انگلها از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF) صورت میگیرد.
سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با بیان اینکه در کشتارگاههای دام قبل از عرضه گوشت به فروشگاههای سطح شهرستان، لاشهها به مدت ۲۴ ساعت در پیش سرد نگهداری میشوند گفت: این امر از اقدامات شاخص انجام شده در کشتارگاههای شهرستان بوده و دو کشتارگاه دام شهرستان کرمان و بخش ماهان مجهز به اتاق پیش سرد هستند.
وی با توصیه به دامداران و تاکید بر اینکه تنها راه مقابله با این بیماری استفاده از وسایل و لباس مناسب و رعایت موارد بهداشتی است، افزود: همه دامها قبل از جابجایی و تردد بایستی سمپاشی شوند و هچنین گواهی بهداشتی قرنطینهای از شبکه دامپزشکی دریافت نمایند.
زین الدینی از دامداران خواست در نگهداری دامها و تماس با آنها نکات بهداشتی را رعایت کنند و شهروندان نیز گوشت مورد نیاز خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در صورت مشاهده هر گونه تخلف در زمینه کشتار غیر مجاز دام مراتب را از طریق شماره تلفن ۰۳۴۳۲۱۳۴۳۶۶ به شبکه دامپزشکی شهرستان اطلاع دهند تا بازرسان این شبکه در اسرع وقت رسیدگی نمایند.