رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان هشدار داد: عوارض جدی پرفشارخونی و دیابت در سلامت بدن
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: پرفشاری خون یکی از بیماریهای خاموش است و عوارض قلبی و عروقی ایجاد میکند و دیابت نیز عوارض جدی بهدنبال دارد.
به گزارش ایسنا، مهدی احمدینژاد در نشست خبری به مناسب پویش ملی سلامت با اشاره به محتوای فیلمهای ایرانی اظهار کرد: تبلیغ لازم را نکردهایم برای آنکه بخشی از زندگی روزمره ما باید به ورزش اختصاص داده شود.
وی با تاکید برآنکه باید شکل درست زندگی آموزش داده شود، تصریح کرد: روش تغذیه برخی ایرانیها بسیار افتضاح است. اگر سبک زندگی اصلاح شود بیماریهایی همچون پرفشارخونی، دیابت، سکتههای قلبی و مغزی و … کاهش مییابد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه عنوان کرد: اگر مقایسهای در تعداد فستفودیها و تعداد باشگاهها و فضاهای سبزی که در سطح شهر افتتاح میشود، داشته باشیم، در مییابیم زندگی ما به چه سمت بدی پیش میرود.
وی اظهار کرد: نمک اعتیاد میآورد و بچهای که از بچگی عادت به مصرف چیپس و مواد شور کرده، قطعا در بزرگسالی دچار مشکلاتی همچون فشار خون میشود.
احمدینژاد بیان کرد: در کودکان فشار خون ثانویه (پرفشاری خون ثانویه از یک دلیل قابل تشخیص ناشی میشود) بیشتر وجود دارد و در بزرگسالان فشار خون اولیه زیاد است.
وی با اشاره به عوارض دیابت بر بدن افراد، تصریح کرد: بیماران دیابتی سکتههای قلبی خاموش دارند. زیرا سیستم ایمنی مربوط به درد در این افراد مختل شده و همچنین سیستم ایمنی این بیماران ضعیف میشود.
احمدینژاد در بخش دیگر سخنانش گفت: پویش ملی سلامت با هدف شناسایی بیماریهای پرفشاری خون و دیابت کلید خورده است.
وی بیان کرد: پرفشاری خون یکی از بیماریهای خاموش است و عوارض قلبی و عروقی ایجاد میکند و دیابت نیز عوارض جدی بهدنبال دارد.
رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان تصریح کرد: اندازهگیری رایگان فشارخون و قند خون برای افراد ۱۸ سال به بالا و زنان باردار در پایگاههای بهداشتی سراسر استان کرمان انجام میشود.
کاوه رفیعیپور مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علومپزشکی کرمان نیز در نشست اظهار کرد: بیش از یک میلیون نفر جمعیت بالای ۱۸ سال ایرانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان هستند که ۶۷ هزار و ۴۴۴ نفر آنها با پرفشاری خون به پایگاههای بهداشتی و درمانی مراجعه میکنند و طبق پیمایش ۱۴۰۰، پیشبینی این است که حداقل ۲۵ درصد افراد بالای ۱۸ سال در استان کرمان پرفشاری خون داشته باشند.
وی افزود: در این پیمایش مشخص شد که ۵۶ درصد افراد مبتلا به فشار خون بالا از بیماری خود آگاهند و مابقی مبتلایان به پُرفشاری خون از بیماری خود اطلاع ندارند و افرادی هم که مطلع بودند فقط ۴۱ درصد درمان مناسب را دریافت میکنند.
رفیعیپور تصریح کرد: حدود ۴۰ هزار بیمار دیابتی داریم که به مراکز بهداشتی و درمانی سطح اول ما مراجعه میکنند و طبق پیمایش سال ۱۴۰۰، پیشبینی میشود حداقل حدود ۹.۳ درصد افراد بالای ۱۸ سال استان کرمان مبتلا به دیابت باشند.
وی ادامه داد: طی این پیمایش فقط ۶۴ درصد افراد مبتلا به دیابت از بیماری خود آگاهند و فقط حدود ۳۶ درصد افراد دیابتی تحت مراقبت موثر دیابت قرار دارند.
رفیعیپور از علل ابتلای افراد به دیابت سخن گفت و اظهار کرد: حدود ۴۷.۲ درصد مردم استان کرمان چاق هستند یا اضافه وزن دارند.