رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به این سوال ایسنا که کدام بیماری ها استان کرمان را تهدید می کنند؟، می گوید: با توجه به قاچاق گوسفند از کشور افغانستان لذا همیشه استان با تب کریمه کنگو دست و پنجه نرم می کند، همچنین باوجود آنکه هنوز آبله میمونی در ایران اپیدمی نشده است ولی باید حواسمان به این بیماری نیز باشد.
دکتر مهدی احمدی نژاد در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته پدافند غیرعامل با تبیین تعاریف مختلف از پدافند غیرعامل گفت: پدافند غیر عاملی مانند واکسیناسیون است که جامعه را در برابر آسیب های خارجی مصون می سازد.
به گفته او، پدافند غیرعامل شامل اقدامات و حالات دفاعی در برابر حوادث غیرنظامی است و زمانی اتفاق می افتد که از قبل حمله دشمن پیش بینی شده باشد و تا زمانی جنگ های میکروبی اتفاق نیفتاد کسی به فکر مقابله نیفتاد و باید مدنظر داشت که با پیشرفت علم احتمال حملات بیوتروریسمی جدید وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان بر لزوم هوشیار بودن همه ارکان جامعه تاکید کرد و افزود: کد گذاری پرندگان مهاجر طبق همه پروتکل های جهانی ممنوع است که متاسفانه گاهی برخی کشورها غیرقانونی این کار را انجام می دهند.
به اعتقاد او، کرونا یک زنگ خطر برای هوشیار شدن جوامع بود؛ می افزاید: کرونا شاید به نوعی خیلی از کشورهای دنیا را بیدار کرد و ایران در این جنگ با وجود تحریم ها و عدم حمایت کشورهای مختلف دنیا، در حال حاضر شش نوع واکسن ضد کرونا تولید کرده و این بیماری در کشور مهار شده و ایران جزو محدود کشورهایی است که کرونا در آن کنترل شده است.
احمدی نژاد با بیان این مطلب که تولید ماسک نیز یک اقدام پدافندغیرعامل محسوب میشود، در ادامه از تعریف بیوتروریسم سخن به میان آورد و تصریح کرد: بیوتروریسم یک نوعی از تروریسم بوده که شامل انتشار عمدی عوامل بیولوژیکی است. این عوامل شامل باکتریها، ویروسها یا سموماند که ممکن است به شکل طبیعیشان یا به فرم دستکاری شده توسط انسان شیوع پیدا کرده که این روش در جنگها استفاده میشود.
طبق اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ایران روی موضوع پدافندی مقابله با بیوتروریسم اقدامات خوبی را در دست اقدام دارد و آزمایشگاه ها و تجهیزات خوبی در کشور هست که به سرعت عامل را تشخیص می دهند.
تهیه نقشه حوادث و تهدیدات استان کرمان
او در ادامه از تهیه نقشه حوادث و تهدیدات استان کرمان خبر داد و عنوان کرد: در این نقشه مشخص شده که هر نقطه از استان در معرض چه آسیب هایی بوده و سناریوهای مختلفی برای هر منطقه نوشته و تمهداتی برای مقابله با آن اتخاذ شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه می دهد: نقشه راه طراحی و نوع خطر را شناسایی و متناسب با آن جانمایی کرده و مانورهایی نیز برای میزان توان دانشگاه علوم پزشکی کرمان برای مقابله با آن نوع آسیب برگزار شده است.
طبق اعلام او، سازمان غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان هر هفته در میدان میوه و تره بار حضور پیدا می کند و از میوه ها نمونه برداری و همه سموم موجود را ردیابی می کند.
هر لحظه امکان انتشار نوع خطرناک ویروس کرونا وجود دارد
احمدی نژاد در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه آیا هنوز کرونا جامعه بشری را تهدید میکند یا خیر؟ می گوید: کرونا همیشه هست و خواهد بود. هر چند وقت یکبار ممکن است جهش یابد اما راحت از این فضا نباید گذشت و ویروس در مقابل سیستم ایمنی بدن خود را تقویت می کند بنابراین هر لحظه امکان انتشار نوع خطرناک این ویروس وجود دارد.
او در ادامه در پاسخ به این سوال ایسنا که کدام بیماری ها استان کرمان را تهدید می کنند؟، می افزاید: با توجه به قاچاق گوسفند از کشور افغانستان لذا همیشه استان با تب کریمه کنگو دست و پنجه نرم می کند، همچنین باوجود آنکه هنوز آبله میمونی در ایران اپیدمی نشده است ولی باید حواسمان به این بیماری نیز باشد.
آنفلوانزا غافلگیرمانکرد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه می دهد: در سال گذشته بیماری سرخک در کشور شیوع پیدا کرد که مجبور به واکسیناسیون اورژانسی شدیم؛ گفتنی است که بیماری مالاریا در جنوب استان کرمان و سیاه زخم نیز از دیگر بیماری هایی است که استان را تهدید می کنند.
او می افزاید: بیماری آنفلوآنزا هر چند سال یکبار جهش پیدا می کند و در ایران در سال ۲۰۰۹ بود که گزارشات مرگ و میر آن منتشر شد اما امسال سویه این ویروس مقداری سخت و غافل گیر کننده بود زیرا زود اتفاق افتاد و واکسیناسیون در افراد سطح جامعه کامل انجام نشده بود اما خوشبختانه باید اعلام کرد که آنفلوانزا کنونی خیلی خطرناک نیست اما در مجموع بیماران زمینه ای باید حواسشان بیشتر از سایر گروه های جامعه به این بیماری باشد
مقاومت به آنتی بیوتیک ها بزرگترین عامل مرگ و میر در ICU ها
احمدی نژاد در ادامه سخنانش درباره مصرف بیش از اندازه آنتوبیوتیکها در شرایط کنونی برای درمان به ظاهر آنفلوانزا اظهار کرد: متاسفانه مواد اولیه آنتی بیوتیک در کشور وجود داشت ولی شرایط تولید شربت آن برای کودکان در کشور وجود نداشته و اکنون مقرر شده است که این مشکل رفع شود. همچنین سرم به استان وارد شده و مشکل سرم حل شده است و بیمارستان های استان با این مشکل روبرو نیستند.
به اعتقاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان، مصرف بی رویه آنتی بیوتیک در کشور باعث شده که مقاومت به آنتی بیوتیک زیاد شود و بزرگترین عامل مرگ و میر در ای سی یوهای(ICU) کشور مقاومت به آنتی بیوتیک است و این رویه باید اصلاح شود.
او در ادامه درباره نیاز به استان به راه اندازه شهرک سلامت می گوید: شهرک سلامت استان کرمان باید ایجاد شود و در این شهرک همه تخصص ها و مراکز تشخیصی و تصویر برداری وجود داشته باشد تا مکان مناسبی برای بیماران و از استانداردهای لازم نیز برخوردار باشد همانطور که در استان اصفهان این شهرک ایجاد شده است؛ قابل ذکر است که رایزنی برای اختصاص زمین آن صورت گرفته و چند زمین پیشنهاد شده است که باید این مکان با بررسی و مطالعات تعیین شود.
۲۵ درصد تخت های بیمارستانی استان در اشغال افاغنه
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان، مهاجرت های غیرقابل کنترل مخصوصا در بخش افاغنه در استان وجود دارد که سیستم بهداشتی و درمانی استان را تحت تاثیر قرار داده اند به طوری که ۲۰ تا ۲۵ درصد تخت های بیمارستانی استان را اشغال کرده اند.
او در پایان درباره کمبود تخت بیمارستانی نیز عنوان کرد: در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان ۲۵۰ تا ۳۰۰ تخت بیمارستانی کمبود داریم و بیمارستان آرمین با حدود ۳۰۰ تخت به زودی به بهره برداری می رسد و چند طرح توسعه در حوزه بهداشت و درمان در دست اقدام داریم ضمن آنکه بنیاد شهید نیز مجوز احداث بیمارستان ۶۰۰ تختی را اخذ کرده است.