مسئولان کرمان گرانی بازار لوازم التحریر را قبول داشته و عنوان میکنند که نسبت به سال قبل بین ۳۰ تا ۷۰ درصد در کالاهای ایرانی و تا ۱۰۰ درصد در کالاهای وارداتی افزایش قیمت داشتیم.
به گزارش تسنیم ، در آستانه سال تحصیلی جدید قرار داریم و این روزها بیش از هر چیز بازار خرید لوازم التحریر برای دانش آموزان داغ است و در این میان خانوادهها بیش از همه چیز از گرانی و افزایش قیمتهای سرسامآور نوشتافزار گلایه دارند و این در حالی است که مسئولان هم این گرانی را قبول داشته و عنوان میکنند که نسبت به سال قبل بین 30 تا 70 درصد در کالاهای ایرانی و تا 100 درصد در کالاهای وارداتی افزایش قیمت داشتیم.
محسن ربیعی رئیس اتاق اصناف استان کرمان در گفتوگو با تسنیم با اشاره به رصد میدانی که از سطح بازار نوشتافزار و لوازم التحریر کرمان انجام شده است، اظهار داشت: بین 30 تا 70 درصد افزایش قیمت لوازم التحریر نسبت به سال قبل داشتیم.
وی با بیان اینکه اتاق اصناف براساس وظیفه ذاتی خود از ابتدای شهریور ماه نظارت و کنترل واحدهای صنفی نوشتافزار را در دو شیفت صبح و عصر را در سطح شهر کرمان را انجام داده است، گفت: افزایش قیمت سطح بازار به واحدهای تولیدی ارتباط دارد و واحدهای صنفی براساس فاکتورهای خرید معتبری که دارد، کنترل میشوند تا اجحافی در حق مصرف کننده نشود.
رئیس اتاق اصناف استان کرمان با اشاره به اجرای سه گشت مشترک با تعزیرات حکومتی، بیان کرد: برگزاری این گشتها تا کنون منجر به تشکیل پرونده برای 9 واحد صنفی متخلف شده که پرونده آنها به تعزیرات حکومتی ارجاع شده است.
وی با بیان اینکه بازرسی از بیش از 100 واحد صنفی لوازم التحریر کرمان تاکنون انجام و برای 7 واحد صنفی تشکیل پرونده شده است، افزود: در مجموع از ابتدای شهریور 16 پرونده در این حوزه به تعزیرات حکومتی ارجاع شده که بیشتر تخلفات در ارتباط با نداشتن برچسب قیمت بوده است.
ربیعی با اشاره به اینکه بهترین کالاها، کالای ایرانی است و نسبت به کالاهای وارداتی از قیمت مناسبتری برخوردار هستند، گفت: به شهروندان توصیه میشود که کالاهای تولید داخل را خریداری کنند.
حسین آری نائب رئیس اتحادیه صنف رایانه، ماشینهای اداری کتاب و نوشت افزار کرمان نیز با بیان اینکه حدود 200 واحد صنفی در شهر کرمان داریم که در زمینه نوشتافزار و لوازم التحریر فعالیت میکنند، اظهار داشت: با توجه به اینکه در آستانه سال تحصیلی جدید قرار داریم بازرسی و نظارت بر این واحدها از ابتدای شهریور ماه آغاز شده است.
وی با اشاره به اینکه قیمت نوشتافزار در بازار کرمان نسبت به سال قبل بین 30 تا 70 درصد افزایش داشته است، گفت: انواع کالاها برای سلیقههای مختلف در بازار کرمان موجود است.
نائب رئیس اتحادیه صنف رایانه، ماشینهای اداری کتاب و نوشت افزار کرمان با بیان اینکه به والدین توصیه میشود به دلیل حمایت از تولیدکننده داخلی و قیمت مناسب این کالاها، از تولیدات داخلی استفاده کنند، افزود: کالاهای خارجی از جذابیت خوبی برخوردار است و به تولیدکنندگان داخلی توصیه میشود تا در تولیدات خود در کنار کیفیت به سمت ظاهر زیبا هم بروند تا بر همین مبنا جذب مشتری داشته باشند.
رضا اکرمزاده مدیر اجرایی اتحادیه صنف رایانه، ماشینهای اداری، کتاب و نوشت افزار کرمان نیز با بیان اینکه طبق روال هر سال، بازرسان این صنف از ابتدای شهریور ماه پایشی از بازار نوشت افزار کرمان داشتند و بازرسیهایی انجام شده است، اظهار داشت: خوشبختانه در ارتباط با کالای لوازم التحریر هیچ کمبودی در بازار کرمان نیست.
وی با اشاره به پایشی که انجام شده، بیان کرد: بیش از 80 درصد کالاهای نوشتافراز موجود در سطح بازار کرمان، کالاهای ایرانی و بین تا 10 تا 15 درصد از کالاهای سطح بازار؛ کالاهای وارداتی، فانتزی و لوکس هستند که نسبت به سال قبل بین 30 تا 70 درصد در کالاهای ایرانی و تا 100 درصد در کالاهای وارداتی افزایش قیمت داشتیم.
مدیر اجرایی اتحادیه صنف رایانه، ماشینهای اداری، کتاب و نوشت افزار کرمان با بیان اینکه با توجه به نوسانات قیمت دلار و تورم بازار، این افزایش قیمت طبیعی است و با پایشی که داشتیم تخلف گرانفروشی در بازار کرمان زیر 10 درصد است، ادامه داد: ما با دو بحث گرانی و گرانفروشی روبهرو هستیم که مسئله گرانفروشی از سوی بازرسان ما کنترل، پایش و برخورد میشود اما موضوع گرانی که در بازار با آن مواجه هستیم ارتباطی به اتحادیه و فروشندگان ندارد.
وی با اشاره به اینکه کالاهای خارجی تبعاً قیمت بالاتری دارند اما ما کالاهای داخلی با قیمت مناسب و کیفیت خیلی خوب هم در بازار داریم، گفت: دانش آموزان با توجه ظاهر کالاهای وارداتی و فانتزی بودن آنها، گرایش بیشتری به سمت این کالاها دارند.
اکرمزاده با بیان اینکه براساس فاکتور خرید و درصد سود مصوبی که کمیسیون نظارت تعیین کرده، همکاران ما بر بازار لوازمالتحریر نظارت میکنند، افزود: درصد تخلفات بسیار پایین است و تلاش شده که کالاها با قیمت مناسب به دست همشهریان برسد.
وی با ابراز اینکه ما هم از گرانی موجود در بازار نوشتافزار گلایه داریم و موافق هستیم که قیمت لوازم التحریر مقداری گران است، اظهار داشت: بارها مکاتباتی با ادارات و سازمانهای مختلف داشته و درخواست دفتر تعاونی داریم، اما به جایی نرسید.
مدیر اجرایی اتحادیه صنف رایانه، ماشینهای اداری، کتاب و نوشت افزار کرمان با بیان اینکه دفترهای سیمی 50 برگ از حدود 30 هزار تومان در بازار کرمان شروع میشود و دفترهای منگنهای 40 برگ از 10 هزار تومان در بازار موجود است، گفت: براساس برآوردی که کارشناسان این اتحادیه انجام دادند والدین برای یک دانش آموز دبستانی با مبلغی بین 350 تا 500 هزار تومان میتوان لوازم التحریر معمولی مورد نیاز برای شروع سال تحصیلی را تهیه کنند.