رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان در شورای توسعه و برنامهریزی استان گفت: «نرخ تورم استان کرمان ۳۵.۸ درصد در سال جاری اعلام شده که این آمار طی سنوات گذشته روند نزولی داشته و در مقایسه با استانها از متوسط کشور بالاتر هستیم که باید برنامه ویژهای برای مهار تورم تدوین و اجرایی شود».
محمدرضا وحیدی همچنین با اشاره به وضعیت تحصیلی شاغلان استان توضیح داد: «۷۵ درصد شاغلان دارای مدرک دیپلم و زیردیپلم و حدود ۲۰ درصد دارای تحصیلات دانشگاهی فوقدیپلم تا فوق لیسانس هستند».
وی افزود: «نرخ بیکاری استان کرمان ۱۱.۴ درصد در بهار سال ۱۴۰۰ بوده که این آمار در تابستان سالجاری به ۸.۲ درصد رسیده است و متوسط نرخ مشارکت استان طی سه سال اخیر به ۴۰ درصد افزایش یافته است».
به گزارش ایرنا کرمان، وحیدی در در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: «نرخ رشد جمعیتی استان کرمان ۱.۵ درصد و میانگین کشور ۱.۲ درصد است، ۶۳ درصد جمعیت استان شهرنشین و مابقی روستانشین هستند».
وی افزود: «نسبت جوانی جمعیت استان کرمان ۲۷.۳ درصد و کشور ۲۴.۳ درصد و ما جمعیت جوانتری داریم».
وحیدی یادآور شد: «جمعیت استان کرمان سه میلیون و ۴۲۳ هزار نفر است که برآورد جمعیتی مرکز آمار این است این میزان در سال ۱۴۱۵ به سه میلیون و ۸۷۷ هزار نفر میرسد و کرمان به لحاظ جمعیتی در رتبۀ نهم کشور قرار دارد و ۵۱ درصد جمعیت استان را مردان تشکیل دادهاند».
وی همچنین با بیان اینکه سهم استان کرمان از تولید ناخالص داخلی کشور حدود چهار درصد بوده است گفت: «سهم تولید استان در سال ۱۴۰۰ حدود ۳.۶ درصد بود که این آمار در سالجاری به ۴ درصد افزایش یافته است و امیدواریم با برنامهریزی، سهم استان از این حوزه ارتقا پیدا کند».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان ادامه داد: «حدود ۴۹ درصد ارزش افزوده استان کرمان را صنعت و معدن، ۱۶ درصد کشاورزی و خدمات ۳۵ درصد را تشکیل دادند و اشتغال صنعت ۲۲ درصد، خدمات ۳۹ درصد و کشاورزی ۳۹ درصد بوده است».
وی اضافه کرد: «استان کرمان طی آخرین آمار رتبۀ چهارم فضای کسبوکار و امنیت سرمایهگذاری را دارد و فضای استان مهیای سرمایهگذاری بیشتر است
مطلب قبلی