فرض کنید همین الان در خانه نشسته اید و خبر ندارید مثلا یکی از همسایه ها با خودروی پر از سوخت قاچاق در حال بارگیری و یا دپو کردن در مخزن زیرزمین و یا خالی کردن سوخت در بشکه های متعدد در حیاط منزل باشد و ناگهان بر اثر بی احتیاطی و سهل انگاری انفجاری رخ می دهد و باعث می شود خانه شما در معرض آتش سوزی وآسیب جدی قرار گیرد.
متاسفانه در سال 1402 شاهد افزایش آتش سوزی و انفجار خودرو یا مخازن سوخت در منازل شهر کرمان یا و حتی شهرستانها بودیم.
بی توجهی و نداشتن راهکار عملی و درست در مقابله با قاچاق و دپو کردن سوخت، تهدید جدی برای شهروندان استان و زندگی آنهاست.چندین مورد انفجار و آتش سوزی که در این یکسال اخیر ادامه داشته علاوه بر وارد کردن خسارت های مالی و جانی برای مردم، کمک ها و کار سازمانهای امدادی و آتش نشانی را نیز در معرض خطرات زیادی قرار داده است.
وضعیت قاچاق سوخت در استان کرمان بهویژه در مناطق جنوبی و شرق این استان که به مرزها نزدیک هستند در شرایطی است که با اجرای طرحی برای ساماندهی وضعیت سوختگیری در این مناطق، به نظر میرسد شرایط قاچاق سختتر شده باشد اما روی دیگر این پدیده، نگهداری بنزین و گازوئیل در مخازن واقع در منازل، مغازهها و باغهای کشاورزی است تا عدهای از افراد دخیل در این کار بتوانند میزان ذخیره بنزین را برای فروش به قاچاقچیان بالا ببرند.
قاچاق سوخت البته روی دیگری هم دارد که هرازچندگاهی خودش را نمایان میکند و آن هم آتشگرفتن و انفجار این مخازن که هر از چند یکبار شاهد سوانح مربوط به آنها هستیم.
این درحالی است که آمار سوانح مربوط به خودروهای قاچاقبر هم در بحث سوخت و هم اتباع بیگانه نیز در استان کرمان بالا و هزینه هایی که برای خود شهروندان و کشور بار می کنند نیز زیاد است؛ هر از چند وقتی خبرهای مربوط به سوانح این خودروها، تلفات و مصدومیت افراد یا آتش گرفتن خودروها مخابره می شود و صحنه های دردناکی را به تصویر می کشد.
در تازه ترین حادثه ای که رخ داد قاچاق سوخت، دو خودرو و ساختمان را در کرمان به آتش کشید.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان با اشاره به وقوع آتشسوزی مهیب یک دستگاه خودرو و بخشهای یک ساختمان به علت سوخت قاچاق گفت: این حادثه یک مصدوم برجای گذاشت و آتشسوزی با تلاش آتشنشانان مهار و از سرایت آن به دیگر نقاط جلوگیری شد.
به گزارش ایرنا، ابراهیم بابایی مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان درخصوص این خبر گفت: یک دستگاه خودرو در حیاط یک ساختمان در خیابان امام حسن مجتبی (ع) کرمان در حال سوختگیری با پمپاژ از درون زیرزمین بوده که دچار آتشسوزی میشود.
او با اشاره به اینکه در زیرزمین این منزل مسکونی ۱۰ بشکه سوخت قاچاق وجود داشت گفت: آتش به بخشهایی از ساختمان نیز سرایت کرده بود و درصورتیکه زیرزمین دچار آتشسوزی میشد میتوانست تا شعاع ۲۰۰ متری را از بین ببرد؛ اما خانههای اطراف با ورود بهموقع و سریع تیمهای امدادی و اطفای حریق سالم ماندند بهطوریکه این ساختمانها حتی دودزدگی هم ندارند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان عنوان کرد: آتشنشانان بهسرعت آتش را مهار کرده و ساکنان این ساختمان نیز از نورگیر کنار ساختمان خارج شدند؛ اما یک نفر از این افراد مصدوم شده است.
او ادامه داد: بیش از یک هزار لیتر بنزین در زیرزمین این واحد مسکونی انبار شده بود که اگر آتشنشانان دیرتر عمل کرده بودند، این حادثه میتوانست ضمن خسارت خانههای اطراف، تلفات جانی هم داشته باشد.
بابایی در پایان با اشاره به حضور مسئولان در این حادثه به دلیل شدت و حساسیت آتشسوزی گفت: ۲ خودروی آتشنشانی و ۲۰ نیرو اطفای حریق و امداد و نجات سازمان آتشنشانی در این حادثه مشارکت فعال داشتند.
در حادثه دیگری نیز آتش سوزی یک دستگاه خودروی پیکان حامل سوخت قاچاق دزر بزرگراره امام خمینی (ره) کرمان توسط آتش نشانان اطفا شد.
مدیر عامل سازمان آتشنشانی کرمان تصریح کرد: یک دستگاه خودروی پیکان که حامل مشک بنزین قاچاق بود پس از سوختگیری و در حین خروج از جایگاه سوخت به دلایلی دچار آتش سوزی می شود.
ابراهیم بابایی ادامه داد: با توجه به حجم بنزین و نزدیک بودن به جایگاه سوخت اگر سرعت عمل آتش نشانان نبود، امکان سرایت آتش به جایگاه و افزایش ابعاد آتش سوزی وجود داشت.