لزوم ارائه راه حل مناسب ؛ معضل معتادان متجاهر

۱۹۳

معاون قضایی، اجتماعی وپیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: وجود معتادین متجاهر در استان کرمان مشکلات اجتماعی را به وجود آورده است که می طلبد به این موضوع توجه بیشتری شود.
سید مهدی قویدل در جلسه پیگیری مصوبات کمیته حقوقی و قضایی استان پیرامون بررسی وضعیت استفاده از ظرفیت کمپ ماده ۴۲ کبوترخان و همچنین ایجاد مراکز ماده ۱۶ خاطر نشان ساخت: معتادین متجاهری که پس از ترک اعتیاد، دوباره برگشت دارند و دچار لغزش می شوند و مشمول تبصره ماده ۱۶ خواهند شد، به نوعی یک ضعف بزرگ محسوب می شود.
وی ادامه داد: این افراد را با تشکیل پرونده قضایی و با حکم قضایی به اردوگاه ماده ۴۲ منتقل کنیم تا با تأمین زیر ساخت های لازم بتوانیم در سال ۱۴۰۳ این امر را عملیاتی کنیم.
معاون قضایی دادگستری استان کرمان در ادامه به آمار معتادین متجاهر در استان اشاره نمود و گفت: در استان کرمان، قرین به ۵ هزار معتاد متجاهر وجود دارد که در همین راستا می طلبد که شهرستان های شمال استان بیشتر توجه شود.
این مقام قضایی بیان داشت: برای راه اندازی مرکز ماده ۱۶ کبوترخان، لازم است که این موضوع را در قالب یک طرح به استاندار کرمان ارائه و پیشنهادات لازم را مد نظر گیریم.
وی با بیان اینکه دو موضوع برای ما مهم است، افزود: اول اینکه از سمت اداره کل زندانهای استان منوط بر کمک از سمت شوراها و استانداری کرمان، ظرفیتی ۱۰۰۰ نفری برای مراکز ماده ۱۶ اختصاص خواهد یافت و دیگر اینکه باید عزم و اراده ای قوی برای داشتن یک طرح دست یافتنی برای راه اندازی مرکز ماده ۱۶ در کبوترخان، داشته باشیم تا هر چه زودتر این مرکز راه اندازی شود.
وی در ادامه سخنانش در خصوص ماده ۴۲ گفت: این ماده به این منظور است که بخشی از محکومین مواد مخدر یا روانگردان‌های صنعتی غیر دارویی را به جای زندان می توان در اردوگاه های خاص و تحت شرایطی سخت و عادی نگهداری کرد.
این مقام قضایی در پایان افزود: باید طبق قانون این طرح را عملیاتی کرد و در این رابطه با آماده کردن طرح مربوطه، مطابق با آن اقدامات لازم انجام شود.
در پایان این جلسه مقرر شد. طرح پیشنهادی جامع، عملیاتی و قابل اجرا در کوتاه مدت جهت بهره برداری مطلوب و بهینه از ظرفیت ماده ۴۲ منطقه کبوتر خان و ایجاد مرکز ماده ۱۶، از سوی اداره کل زندانهای و اقدامات تأمینی و تربیتی استان تهیه و ارائه گردد و سایر دستگاه ها از جمله بهزیستی و شورای هماهنگی نیز پیشنهادات در این خصوص را به صورت مکتوب ظرف ۳ روز به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری ارسال نمایند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.