مدیر باغبانی جهاد کشاورزی شمال استان کرمان مطرح کرد: کشاورزان برای تبدیل باغات پسته به گلخانه درخواست بدهند

۲۸۵

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی شمال استان کرمان گفت: زعفران، گل محمدی و سایر گیاهان دارویی و کشت‌های گلخانه‌ای از جمله محصولاتی هستند که نیاز به آب کم دارند و می‌تواند جایگزین کشت‌هایی با مصرف بالای آب شوند که برای ترویج آن برنامه‌ریزی شده است.
عباس خاصه سیرجانی افزود: کشاورزانی که در مناطق کم‌آب مثل شهرستان رفسنجان اقدام به کاشت محصول پسته می‌کنند می‌توانند بخشی از زمین‌های خود را به کشت‌های گلخانه‌ای اختصاص دهند که در صورت تمایل، نیاز است درخواست خود را به کمیسیون تغییر زراعی ارائه دهند تا پس از بررسی، مجوز احداث گلخانه صادر شود.
وی در عین حال اظهار کرد: مشکلی که در اغلب مناطق شمالی استان وجود دارد شور بودن آب است که برای کشت‌های گلخانه‌ای مناسب نیست و باید حتما از دستگاه‌های آب شیرین‌کن استفاده کرد.
به گزارش فردای‌کرمان، وی 25 مهرماه بیان کرد: با توجه به وضعیت منابع آبی و کاهش کیفیت آب باید کشاورزی در استان کرمان به سمت کم کردن کشت‌های با مصرف آب بالا و رفتن به سمت اصلاح الگوی کشت و ترویج کشت‌های کم‌آب بر برود.
وی با بیان اینکه زعفران از کشت‌های کم آب بر است که برای کشت جایگزین توصیه می‌شود، افزود: در چند سال اخیر در برخی شهرستان‌های استان ترویج و رونق زیادی پیدا کرده است و هر سال سطح زیر کشت این محصول نیز در شمال استان کرمان افزایش پیدا می‌کند. وی گفت: کشت زرشک نیز از محصولات با نیاز آبی کم در مناطقی از استان در حال انجام است و پیش‌بینی می شود امسال ۱۸ تن محصول از ۱۶ هکتار سطح زیر کشت بارور استان برداشت شود.
وی اضافه کرد: البته مشکلی که در کاشت محصول زرشک وجود دارد، تامین نهال درخت زرشک است که به دلیل تولید کم، در تامین نهال با مشکل روبه‌رو هستیم.
خاصه سیرجانی ادامه داد: گل محمدی نیز از کشت‌هایی است که مصرف آب کمتری دارد که در چند سال گذشته نیز با ایجاد مزارع گل محمدی در کنار صنایع تبدیلی در نقاطی مانند لاله‌زار توانسته‌ایم ضمن صرفه‌جویی در مصرف آب ارزش افزوده بسیار خوبی برای کشاورزان ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اینکه در محصولات استراتژیکی (راهبردی) نظیر گندم اصلاح الگوی کشت کار ساده‌ای نیست، گفت: برای کشت گلخانه‌ای مسائلی نیز مانند بازار مصرف و صادارت حتما مورد توجه قرار گیرد تا کشاورز دچار مشکل نشود و باید با همکاری مراکز تحقیقاتی جهاد کشاورزی محصولی تولید شود که در سبد غذایی مردم نیز جای داشته باشد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.