مدیرعامل آبفا کرمان مطرح کرد: عده‌ای هنوز باور نمی‌کنند در تامین آب شرب مشکل داریم

۲۱۶

در آستانۀ فصل تابستان، برخی مناطق استان از جمله شهر کرمان با افت فشار و حتی قطعی آب مواجه هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان تاکید دارد جیره‌بندی و قطعی برنامه‌ریزی‌شده وجود ندارد.
علیرضا عبدیان در عین حال با اذعان به کم‌آبی در استان گفت: با توجه به برداشت‌های بی‌رویه، آبخوان‌ها و سفره‌های آب اُفت کردند و دبی چاه‌ها به شدت پایین آمده است اما هنوز عده‌ای باور نمی‌کنند در تامین آب شرب استان مشکل داریم.
وی افزود: در جنوب استان ‌خانه‌‌باغ‌هایی با درختان سرسبز وجود دارد که هیچ ممر آبی ندارند و مشخص است از آب شرب برای آبیاری استفاده می‌کنند.
عبدیان همچنین با اشاره به تاثیر انشعابات غیرمجاز بر افت فشار و قطعی آب گفت: تصمیم‌گیری دربارۀ انشعابات غیرمجاز یک موضوع استانی و ملی است.
وی با اشاره به انشعابات غیرمجاز در حاشیۀ شهر کرمان بیان کرد: بنا به مسائلی اجازۀ قطع آب این انشعاب‌ها و همچنین اجازۀ مجاز کردن این انشعابات داده نمی‌شود اما در سایر شهرستان‌ها که این شرایط را ندارند پلیس آب تشکیل دادیم.
عبدیان در نشست خبری، خاطرنشان کرد: سال گذشته در زرند، در زمان بحران، پس از تشکیل پلیس آب و جمع‌آوری انشعابات غیرمجاز، مخازن ما سر ریز کردند.
وی ادامه داد: امسال نیز در کهنوج، انشعابات خلاف زیادی را قطع کردیم و مشترکین با معرفی به دادگاه، ۵۰۰ میلیون تومان جریمه شدند.
مدیرعامل آبفا استان کرمان با بیان این‌که تصمیم‌گیری دربارۀ انشعابات غیرمجاز یک موضوع استانی و ملی است، یادآور شد: ما به‌عنوان یک دستگاه خدمت‌رسان نمی‌توانیم نظر خود را اعلام کنیم اما بر اساس آن‌چه که در جلسات مسکن یا شورای توسعه، به‌عنوان سکونتگاه‌های غیررسمی اطراف کرمان، مطرح می‌شود، پیگیری‌هایی از سوی استانداری در حال انجام است که اگر به نتیجه برسد در جریان قرار می‌گیرید. اما این موضوع ارتباطی با مجموعۀ آب و فاضلاب ندارد که قطعا بگویم چه اتفاقاتی در پیش است.
وی در ادامه با بیان این‌که ۹۳ درصد تامین آب شرب در استان کرمان از منابع زیرزمینی است، افزود: در بخش کشاورزی نیز قریب ۹۴ درصد آب از منابع زیرزمینی تامین می‌شود.
عبدیان تاکید کرد: برای حل بحران آب، مشارکت مردمی نیاز است، همه باید پای کار بیایند، آب موضوع فرابخشی است و تنها ما نمی‌توانیم به تنهایی متولی آب باشیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان کرمان گفت: ۷۵۰ روستای بالای ۲۰ خانوار این استان آب شرب بهداشتی در اختیار ندارند و مشکل آب در این روستاها، استان را از این حیث در رتبه دوم کشور قرار داده است.
وی یادآور شد: بازسازی شبکه برای جلوگیری از هدررفتن آب مهم است و متوسط فرسودگی شبکه آب استان با ۷۴ شهر ۳۰ درصد ارزیابی شده است که باید آن را به استاندارد برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: میانگین فرسودگی شبکه کشور ۲۵ درصد و استاندارد جهانی ۱۵ درصد است و در کرمان جای زیادی برای کار وجود دارد.
عبدیان افزود: اعتبارات بازسازی را با توجه به حجم بالای کار اولویت بندی می کنیم و براساس تماس ها با سامانه ۱۲۲ تحلیل می کنیم که کدام بخش نشتی بیشتری دارد و تمرکز ما روی آن منطقه است.
وی بیان کرد: ۷۸۰ میلیارد تومان اعتبار استانی ما در سال گذشته بود که ۲۰ درصد برای بازسازی شبکه اختصاص یافت و ۷۰ درصد از این میزان تخصیص داشتیم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.