استاد اقتصاد دانشگاه تهران: دولت درحال امتحان کردن آستانه تحمل مردم در گرانی هاست

۱۷۴

آلبرت بغزیان، استاد دانشگاه تهران گفت: بیان مشکلات از سوی مردم و پیشقدم نشدن دولت برای پذیرش معضلات اقتصادی و ارایه نکردن راهکار عملی و کاربردی می‌تواند ناشی از نفوذ صاحبان نفوذ و کاسبان تورم مانند خودروسازان، محتکران، واردکنندگان انحصاری باشد که دولت در مقابل آنها سکوت اختیار کرده است. به طورمثال افزایش کالاها تازمانی که اعتراض عمومی را به همراه نداشته باشد توسط دولت مطرح و پیگیری نمی‌شود. به نظر می‌رسد که دولت در حال امتحان کردن آستانه تحمل مردم است به همین خاطر برنامه‌ای برای کنترل قیمت‌ها ندارد.
وی گفت: ورشکستی کارخانه‌ها از ابتدای امسال بیشتر از گذشته است. برخلاف آمار دولتمردان وضعیت موجود حکایت از کنترل تورم و افزایش تولید ندارد به همین دلیل ادعای دولت با اقدامات عملی آنان همخوانی ندارد بنابراین پیش‌بینی آینده اقتصادی برای مردم امکان ندارد.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ آلبرت بغزیان، اقتصاددان و استاد دانشگاه در مورد پیش‌بینی شرایط اقتصادی ایران در شرایط فعلی و آینده گفت: پیش بینی وضعیت اقتصادی کشور امکان‌پذیر نیست مگراینکه به آماردقیق و سیاست‌های‌دولت استناد کنیم. با این‌حال ادامه روند شرایط کنونی، بیشتر محتمل‌تر است به‌این معنی که با توجه به تحریم‌ها و نرخ نقدینگی مستمر، رشد تورم ماندگار 35 تا 40 درصدی و رشد ملی صفردرصدی مشابه سال‌های قبل را انتظار داریم از طرف دیگر وضعیت اشتغال بهتر نمی‌شود.
وی خاطرنشان کرد: اگر دولت مصمم به تغییر سیاست‌های ضدتورمی، رشد تولید، پیشبرد مذاکرات، برگردان مبالغ بلوکه شده، جایگزینی دلار و… باشد تصمیم درست و منطقی گرفته ولی ما به عنوان اقتصاددان از برنامه‌های دولت اطلاعی نداریم. آنچه مسلم است در برنامه بودجه کوتاه و بلندمدت دولت خبری از هدف‌گذاری جدی و اقدامات عملی نیست به طور مثال بانک مرکزی قصد دارد مانع از فعالیت بانک‌های متخلف شود که اجرای این تصمیم رشد نقدینگی را کنترل و مهار می‌کند اما انجام این کار با توجه به اختیارات و قدرت اجرایی بانک مرکزی، مبهم و نامشخص است.
بغزیان‌ گفت: پیش‌بینی وضعیت اقتصادی کشور در گرو تحقق برنامه‌های دولت ناشی از اقتصاد سیاسی و مدل‌سازی است که متاسفانه هنوز اثرات و عملکرد مثبتی در جامعه احساس نمی‌شود اما با این وجود، خوشبین به اصلاح شرایط و کاهش اشتباهات دولت (مانند آزادسازی نرخ ارز قبل از سنجیدن تبعات آن) هستیم.
وی با اشاره به اینکه تثبیت نرخ ارز و حتی کاهش آن اثری در پایین آمدن قیمت محصولات بازار ایران ندارد، تصریح کرد: نگرانی مردم از افزایش قیمت ارز در آینده و عدم ثبات آن باعث شده تا کاهش نرخ ارز منجر به تغییر محسوسی در مبادلات تجاری داخلی نشود.
این اقتصاددان افزود: دلیلی برای افزایش قیمت‌ها وجود ندارد چون در شرایط مشابه گذشته قرارداریم به طورمثال ثبات تقریبی نرخ ارز، ادامه تحریم‌های قبلی بدون تغییر، تولید نفت و فروش آن از طریق دورزدن تحریم‌ها مانند دوره‌های گذشته و … دلایلی برای تثبیت قیمت‌ها است اما همچنان شاهد افزایش قیمت‌ها به بهانه‌های مختلف هستیم. متاسفانه اقدامی قاطع از طرف دولت نیز برای مهار قیمت‌ها وجود ندارد در صورتی‌که اتفاق خاصی نیفتاده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.