هشدار مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف؛ تولید فرش برای قالیبافان مقرون به‌صرفه نیست

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف با اشاره به کاهش صادرات فرش دستباف در سال‌های اخیر، ادامه داد: «متاسفانه فروش داخلی فرش در چند سال گذشته به دلایل مختلف از جمله تحریم‌های داخلی و خارجی، کرونا و افزایش قیمت مواد اولیه تحت تاثیر قرار گرفت و این مسأله موجب شد که صادرات فرش نیز با کاهش روبه‌رو شود».

عبدالله بهرامی افزود: «به دلیل افزایش شدید قیمت مواد اولیه، تولید فرش برای قالیبافان مقرون به‌صرفه نیست و قالیبافان یکی پس از دیگری از چرخۀ تولید خارج می‌شوند».

وی ادامه داد: «در شرایط نامساعد اقتصادی، دستکم چهارصد میلیون دلار صادرات فرش به خارج صورت می‌گرفت و با شناسایی بازارهای جدید بخشی از اثرات تحریم کاهش پیدا می‌کرد اما رکود دو سال اخیر ناشی از شیوع کرونا و برخی چالش‌های پیش روی صنعت فرش دستباف و قالیبافان، توان تولید و رقابت‌پذیری را کاهش داده است».

بهرامی نبود شرکت‌های صادرات‌محور در این حوزه را از دیگر مشکلات فرش بیان کرد و گفت: «متاسفانه کاهش صادرات فرش موجب شده بسیاری از کارگاه‌های فرش تعطیل و مشتریان و خریداران به تدریج کم شوند ازاین رو خواستار حمایت جدی و ویژه از صنعت فرش دستباف و تولیدات داخلی فرش به ویژه قالیبافان و رفع مشکلات آن‌ها هستیم».

به گزارش ایسنا، وی عدم بهره‌مندی از مزایای بیمه را از جمله مشکلات قالیبافان برشمرد و بیان کرد: «از سال ۱۳۹۲  تاکنون قالیبافان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار نداشته و از مزایای بیمه محروم مانده‌اند در حالی که بیمه در امنیت شغلی و اجتماعی و معیشت قالیبافان بسیار تاثیرگذار است».

تحریمتولیدصادراتفرشفروشقالیقالیبافانکاهشکمبودماهان تی وی
Comments (۰)
Add Comment