رئیس اتاق کرمان خبرداد: خروج سالانه 120 هزارمیلیاردتومان از کرمان

۱۹۵

رئیس اتاق کرمان گفت: «کرمان نه بهشت معادن بلکه بهشت زمین‌شناسی است اما با وجود این ثروت خدادادی و در حالی که بیش از 50 سال از شکل گرفتن معادن در استان می‌گذرد، هیچ‌وقت نتوانستیم از این مزیت نسبی استفاده و تکنولوژی، دانش فنی و بیزینس بزرگی را در سطح استان کرمان فراهم کنیم».

سیدمهدی طبیب‌زاده افزود: «سالانه 120 هزار میلیارد تومان شامل مالیات، سود سهام شرکت‌ها و حقوق دولتی از استان کرمان خارج می‌شود».

وی ادامه داد: «حالا تصور کنید روزی که معدن نباشد و ذخایر معدنی تمام شود چه باید کرد؟ بنابراین باید به این موضوع توجه داشت و راهکاری اندیشید که منابع حاصل از استخراج معادن صرف تولید دانش، توسعۀ صنایع و تکنولوژی در استان شود».

طبیب‌زاده افزود: «درصد کمی از صنایع کوچک کرمان به سمت صنایع نسل چهار پیش رفته‌اند در حالی که بیش از 90 درصد معادن سطح استان کوچک و متوسط هستند اما معدن‌کاری نوین در آن‌ها دیده نمی‌شود».

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، وی که در هشتاد و نهمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان سخن می‌گفت در ادامه با اشاره به اینکه با وجود این همه ظرفیت معدنی و تنوع استخراج مواد معدنی، اما در شاخص توسعۀ پایدار وضعیت اسفباری داریم،

رئیس اتاق کرمان یادآور شد: «نروژ دیرتر از ایران وارد صنعت نفت شده است اما اکنون در صدور تجهیزات و تکنولوژی نفت بیش از فروش نفت درآمد دارد».

وی گفت: «در همین حال، فنلاند نیز که سابقه و مجموعۀ معدنی آنچنانی ندارد اما شرکتی دارد که در دنیا در زمینۀ تکنولوژی در معدن سرب، روی و فولاد مطرح است».

طبیب‌زاده اضافه کرد: «ما بر خلاف کشورهایی که مادۀ معدنی چندانی ندارند اما به تکنولوژی زیادی دست یافته‌اند، نتوانسته‌ایم به تکنولوژی دست پیدا کنیم و برای کوچکترین دانش به خارج کشور نیازمندیم».

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.