رییس پلیس فتای استان کرمان گفت: در یکی دو هفته اخیر ارسال لینکهای آلوده به مشترکان تلفن همراه استان افزایش بسیار زیادی داشته و این شیوه کلاهبرداری همچنان قربانی میگیرد.
به گزارش تسنیم، سرهنگ محمدرضا رضایی با بیان اینکه یکی از روشهای مورد علاقه کلاهبرداران سایبری ارسال لینکهای فیشینگ است، اظهار داشت: در یکی دو هفته اخیر ارسال این لینکهای آلوده به مشترکان تلفن همراه استان کرمان افزایش بسیار زیادی داشته است.
وی با بیان اینکه در شبانه روز قبل بالغ بر چند 100 مورد ارسال پیامک لینکهای فیشینگ برای مردم در شهر کرمان را داشتیم، گفت: این پیامکها معمولاً حاوی پیام است که فرد را ترغیب میکند تا لینک ارسال شده را باز کند.
رئیس پلیس فتای استان کرمان با اشاره به اینکه پیامکی برای مشترکان تلفن همراه ارسال شده بود که فردی در دستگاه قضا از شما شکایت کرده است، ادامه داد: این مورد را بیشتر عزیزان ما در استان کرمان شنیدند با این وجود باز هم این شیوه کلاهبرداری در کرمان قربانی میگیرد.
وی با بیان اینکه این پیامها میتواند از طریق اپراتورهای تلفن همراه و یا در بستر پیامرسانهای داخلی و یا خارجی توسط آیدیها و شمارههای ناشناس ارسال شده باشد، افزود: افراد حتماً باید به سرشمارهای که این پیامکها از این طریق ارسال شده، توجه داشته باشند.
رضایی بیان کرد: دستگاهها و سازمانهایی مانند دستگاه قضا و پلیس پیامهایی را برای مشترکان تلفن همراه میفرستند، اما این پیامها با سرشماره این دستگاهها مانند پلیس فتا است و مخاطبان باید به پیامهایی که حاوی لینک بوده و از سرشمارههای ناشناس به آنها ارسال میشود، توجه نکنند.
وی با اشاره به اینکه فرد برای اینکه اطلاعات بیشتری در ارتباط با این پیامک بگیرد، بر روی لینک ارسالی کلیک میکند، گفت: با این اقدام بدون آن که فرد متوجه شود یک بدافزار بر روی تلفن همراه وی نصب میشود.
رئیس پلیس فتای استان کرمان با بیان اینکه یکی از عملکردهای این بدافزار در اختیار گرفتن سیستم پیامکی فرد است، افزود: کلاهبرداران پیامکهایی را با سرشماره و شماره موبایل این فرد به مخاطبان وی ارسال میکنند و اگر فرد در شبکههای اجتماعی باشد با آیدی این فرد در شبکههای اجتماعی به سایر مخاطبان پیامهایی ارسال میشود.
وی با اشاره به اینکه در این پیامها به افراد گفته میشود که کسی از آنها شکایت کرده و یا در یک مسابقه برنده شدند، ادامه داد: زمانی که فرد برای فهمیدن اطلاعات بیشتر بر روی این لینک کلیک میکند از وی مبلغ بسیار جزیی مطالبه میشود و زمانی که فرد اطلاعات کارت بانکی خود را وارد کند این اطلاعات توسط فردی که لینک را ارسال کرده، سرقت شده و نسبت به برداشت از حسابش اقدام میشود.
رضایی با تاکید بر اینکه پیامهایی که حاوی لینک بوده و از سرشمارهها ناشناس برای افراد ارسال شده، یقیناً با نیت کلاهبرداری است، گفت: فرقی نمیکند که این پیامها در بستر اپراتورهای تلفن همراه و یا در بستر شبکههای مجازی باشد توصیه میشود افراد در صورت مواجه به این موارد با شماره تلفن 096380 مرکز فوریتهای پلیس فتا تماس بگیرند.