احسان جمالی زاده : سرقت ها در کرمان افزایش داشته و متاسفانه طبق گفته رییس دادگستری کرمان دستگاه ها کمتر به وظایف خود در پیشگیری از سرقت عمل می کنند.
مشکلات اقتصادی، فرهنگی ، فقر و اعتیاد به مواد مخدر از عوامل مهم سرقت در کرمان می باشد.
از طرفی کمبود نیرو در در کلانتری های شهر کرمان نیز برای کنترل و نظارت نیروی انتظامی با مشکل روبروست. به عنوان مثال یکی از کلانتری های شرق شهر کرمان که پوشش و کنترل حدود 80 90 هزار نفر جمعیت منطقه خود را دارد فقط با 10 نیروی کلانتری اداره می شود.
در همین رابطه رییس کل دادگستری استان کرمان در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان خبر داد که 20 درصد زندانیان استان کرمان را سارقان تشکیل می دهند.
حجت الاسلام حمیدی بیان کرد: ریشه بسیاری از مشکلات و سرقت ها ناشی از مشکلات اقتصادی و معیشتی است و برای مقابله با سرقت باید تمامی واقعیت های مربوطه را به صورت همه جانبه مدنظر قرار داده و درباره آنها برنامه ریزی کرد.
وی بر پرهیز از بخشی نگری در مبارزه با سرقت در سال 1401 تاکید کرد و افزود: در این رابطه باید به موضوعات فرهنگی، اجرایی، برخوردی، معیشتی و مسائل زمینه ای از جمله فقر توجه شود.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان با اشاره به اینکه آمارهای مربوط به جرایم باید براساس تعاریف مشترک و هماهنگی دستگاه ها جمع بندی شود، تاکید کرد:امروز یکی از مهمترین جرایم به لحاظ فراوانی، سرقت است و آمارها بیانگر آن است که بیشترین جرم در استان مربوط به سرقت است.
وی یادآور شد: باید مردم را به موضوع ایمن سازی به منظور پیشگیری از سرقت توصیه کرد و بدانند که استفاده از تجهیزات روز برای پیشگیری از سرقت ضروری است.
وی توسعه پایش تصویری و افزایش روشنایی معابر را مورد تاکید قرار داد و اظهارداشت: توسعه پایش تصویری در مدیریت مسائل اجتماعی، مسائل امنیتی و پیشگیری از سرقت کمک بزرگی به نهادهای مربوطه می کند و از این رو باید این موضوع مورد توجه ویژه قرار گیرد.
رییس کل دادگستری استان کرمان بر برخورد با مالخران اموال مسروقه نیز تاکید و عنوان کرد: ساماندهی کارگاه های ضایعاتی نیز موضوع مهمی است و این واحدها باید از سوی صنف مربوطه و پلیس اماکن مورد نظارت قرار گیرند.
حجت الاسلام حمیدی، ساماندهی معتادان متجاهر و ساماندهی اتباع بیگانه را نیز مورد تاکید قرار داد و اظهارداشت: کمک به ترک اعتیاد معتادان در کاهش آسیب های اجتماعی، کاهش مشکلات خانوادگی و کاهش سرقت ها و جرایم را به دنبال خواهد داشت.
رییس کل دادگستری استان کرمان بر نیز تاکید کرد و افزود: پرونده های قضایی سارقان حرفه ای باید با دقت نظر بیشتری مورد توجه قرار گیرد، عنوان کرد: احکام این افراد باید به شکلی بازدارنده صادر و اجرایی شود.
وی خاطرنشان کرد: مردم وضعیت کنونی را از نظر وقوع جرائم و آسیب های اجتماعی نمی پسندند و همه ما به عنوان حاکمیت وظیفه داریم هماهنگی های لازم را انجام داده و امنیت مردم را تامین کنیم و در این رابطه باید مشارکت خودمردم نیز محقق گردد.
در ادامه جلسه معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: تشکیل بانک اطلاعات مجرمان در دست پیگیری است و تاکنون 2100 نفر که بخش عمده سرقت ها را انجام داده اند در این زمینه شناسایی شده اند که اگر این افراد کنترل شوند، اقدام بسیار اثرگذاری در کاهش وقوع سرقت خواهد بود.
سید مهدی قویدل در دومین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در سال 1401 با اشاره به این مطلب که جرم سرقت اولویت اول کشور و استان است، افزود: براساس آمار ثبت شده در سامانه CMS دادگستری کل استان کرمان در چهار ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل میزان پرونده های مربوط به سرقت در مجموع دو درصد کاهش داشته است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان ادامه داد: بیشترین آمار پرونده های ثبت شده در سامانه CMS مربوط به سرقت در بازه زمانی چهارماه سال جاری مربوط به شهر کرمان با سه هزار و 348 پرونده (معادل 35 درصد سرقت ها) بوده است.
قویدل تاکید کرد: در حال حاضر یک هزار و 51 متهم به سرقت با بیش از دو فقره سابقه در زندان هستند.
وی با بیان این مطلب که در حال حاضر زندانیان سرقت سه هزار و 436 نفر هستند، تاکید کرد: ۲۰.۶ درصد زندانیان در استان کرمان مربوط به جرم سرقت هستند و 7.4 درصد از مددجویان زندانها با اتهام سرقت نیز از اتباع بیگانه به شمار می روند.
وی افزایش مراقبت های پس از خروج محکومان سرقت، شناسایی بازارهای خرید و فروش اموال مسروقه، تاکید بر اجرای دستورالعمل پیشگیری از سرقت و توجه به موضوع روشنایی معابر را از جمله اقدامات موثر در پیشگیری از سرقت دانست و تاکید کرد: در قرارگاه پیشگیری از سرقت مصمم هستیم دستگاه های متولی امر پیشگیری از وقوع سرقت، اقدامات و وظایف خود را به درستی اجرایی کنند.
رییس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان کرمان نیز گفت: هر ساله روند وقوع سرقت ها افزایش دارد و از 17 هزار مورد در سال گذشته به 21 هزار در سال جاری افزایش یافته است.
سرهنگ یدالله حسن پور بر عملیاتی بودن رویکرد کارگروه های پیشگیری از سرقت تاکید کرد و ادامه داد: وقوع جرم به ویژه سرقت عادی شده است و عادی انگاری وقوع سرقت بستر خطرناکی را در جامعه ایجاد کرده است.