احمدرضا احمدپور مدیرگروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفت و گوی اختصاصی عنوان کرد: با گران شدن مواد اولیه، همه از مواد غذایی درجه یک استفاده نمی کنند

۲۴۴

مریم محسن بیگی امیدکرمان: اگر قدمی در خیابان‌های هر شهری بزنیم شاهد فروشگاه‌های فست فودی، ساندویچی و رستوران‌ها در هر خیابانی هستیم که با استقبال مشتریان ، این فروشگاه‌ها روز به روز در حال افزایش هستند البته نباید از محبوبیت و جذابیت این غذاهای آماده در میان مردم خصوصا جوانان و نوجوانان غافل بود. به طور حتم اولین فاکتوری که می‌توان برای متمایز کردن فست فودها از یکدیگر نام ببریم ، کیفیت مواد غذایی مورد استفاده در این مغازه‌ها می‌باشد. توجه به تغذیه سالم و اهمیت سلامتی افراد و همچنین استفاده بیش از اندازه برخی از جوانان و نوجوانان از این غذاهای آماده و خبرهایی در خصوص استفاده برخی از این فروشگاه‌ها از مواد غذایی ناسالم و تاریخ گذشته خبرنگار امید کرمان را بر آن داشت تا در خصوص کیفیت مواد غذایی مورد استفاده در این فست فودها گفت و گویی با مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی کرمان داشته باشد.
مهندس احمدرضا احمدپور با بیان اینکه فست فودها، ساندویچی‌ها و رستوران‌ها مراکز حساسی هستند که مستقیما با سلامت افراد جامعه سر و کار دارند گفت: همکاران ما در مرکز حداقل ماهی یک بار به صورت سرزده از این مراکز بازدید می‌کنند هر چند که در این بازده زمانی این امکان وجود دارد که تخلفاتی نیز از سوی فروشندگان صورت گیرد.
وی افزود: علاوه بر بازدیدهای ماهیانه طرح‌های تشدیدی نیز در طول سال به مناسبت‌های مختلف ماه محرم، ماه مبارک رمضان، ایام نوروز و حتی در این روزها که به سالگرد شهید حاج قاسم سلیمانی نزدیک می‌شویم طی طرح‌های مختلفی از مراکز اقامتی ، هتل‌ها ، مراکز تهیه غذا و رستوران‌ها بازدیدهای مستمری انجام می‌شود.
مدیرگروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی تصریح کرد: از آنجایی که مغازه‌دار و فروشنده اطمینانی از زمان و تاریخ دقیق بازدیدها ندارند و به صورت سرزده این کار انجام می‌گیرد در نتیجه دست فروشنده برای تخلف باز نیست و معمولا این مراکز موارد بهداشتی را رعایت می‌کنند و افراد می‌توانند با فراغ بال از مواد غذایی تهیه شده استفاده نمایند.
احمدپور یادآور شد: از آنجایی که تاریخ انقضاء سوسیس و کالباس مدت کمی است و با گرانی این مواد اولیه و مشکلات اقتصادی امکان تقلب و تخلف در این مواد غذایی بیشتر است.
وی با بیان اینکه ممکن است افراد برای گمراه کردن ماموران ما ترفندهایی را هم بکار ببرند، افزود: ممکن است سوسیس و کالباس را خرد و در یخچال نگهدای کنند که این موارد هم از چشم ماموران ما مخفی نخواهد ماند و گوشزد داده خواهد شد و در صورت تکرار با متخلف برخورد خواهد شد.
احمدپور ادامه داد: خوب است افراد مدیریت داشته باشند و با توجه به گرانی مواد اولیه به اندازه‌ی مصرف روزانه‌ی نیاز خود خرید انجام دهند تا در صورت استفاده نکردن آن مواد و گذشتن تاریخ ، دچار ضرر مالی نشوند.
وی با بیان اینکه شهروندان خود باید حواسشان جمع باشد و بدانند با این گرانی مواد اولیه، قطعا از مواد غذایی درجه یک استفاده نخواهد شد و تخلفاتی نیز صورت می‌پذیرد، گفت: با گرانی اقلامی از جمله زعفران امکان استفاده از زردچوبه و گل خش به جای این ماده غذایی و دیگر ترفندهای خاص از طرف فروشندگان وجود دارد.
مدیرگروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی به کیفیت مواد غذایی نیز اشاره کرد و گفت: در کشور یک نوع دوگانگی وجود دارد از یک طرف با بیان اینکه نباید در سبد غذایی خانواده‌ها سوسیس، کالباس، چیپس ، پفک و دخانیات و غیره باشد و از طرف دیگر چنین اقلامی در کشور تولید می‌شود و فروش آنها هم آزاد است.
وی افزود: فست فودها نیز با توجه به اینکه چربی و نمک و روغن اضافه در آنها وجود دارد، توصیه‌ای به خوردن چنین مواد غذایی کم ارزشی داده نمی‌شود و افراد و خانواده‌ها باید ذائقه فرزندانشان را به خوردن غذاهای سنتی عادت دهند.
احمدپور یادآور شد: راحتی و سرعت دسترسی به این مواد غذایی از یک طرف و زندگی‌های ماشینی و تغیر ذائقه مردم و میل و گرایش بیش از اندازه بچه‌ها و نوجوانان و جوانان و ویژگی منحصر به فرد این نوع غذاها باعث شده است که هر روز با افزایش مشتریان بر تعداد فست فودها نیز اضافه شود.
وی با بیان اینکه با توجه به تبلیغات، رنگ و بوی خوب فست فودها و غذاهای آماده و تغییر ذائقه مردم نمی‌توان خوردن این نوع مواد غذایی را ممنوع کرد، تصریح کرد: فست فودها از نظر تغذیه‌ای بسیار ضعیف هستند و ارزش غذایی لازم برای بدن را ندارند و توصیه می‌شود خانواده‌ها از گنجاندن فست فودها به برنامه غذایی خود به میزان زیاد خودداری نمایند اما مصرف یکی دو بار در طول یک ماه می‌تواند تنوع ایجاد کند.
مدیرگروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی در خصوص تجهیزات پخت و پز فست فودها نیز گفت: همکاران ما در هنگام بازدید با دستگاه تست روغن ، روغن مورد استفاده در زمان سرخ مواد غذایی را تست می‌کنند و همین امر باعث شده است که مغازه دار نیز تجهیزات مورد استفاده خود را بروز کند.
وی یادآور شد: گرانی روغن و گاهاً کمیاب شدن این ماده غذایی باعث شده است که بیش از نود درصد از مراکز تهیه غذا به سمت خرید دستگاه‌های مجهز و فیلتردار و کنترل دما بروند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.