رئیس اتاق کرمان گفت: «ظرفیت کرمان در تولید مصالح ساختمانی مانند کاشی، سرامیک، سنگهای ساختمانی و تزئینی، سازههای فلزی فولادی، میلگرد، سیمان و همچنین در ارائۀ خدمات فنی مهندسی میتواند به ساخت پایتخت جدید اندونزی و توسعۀ این کشور کمک کند و این فرصت مناسبی برای صادرات محصولات تولیدی استان است».
سیدمهدی طبیبزاده افزود: «کرمان سالانه با 720 میلیون مترمربع تولید کاشی و سرامیک باکیفیت، پنجمین استان ایران در تولید این محصولات است و از آنجایی که اندونزی کاشی و سرامیک مورد نیاز خود را از ایتالیا وارد میکند، اگر نیاز خود را از ایران تامین کند به دلیل انرژی ارزان، نیروی کار ارزان و کیفیت خاک مناسب، مزیت بیشتری برای آنها دارد».
وی با اشاره به معادن متنوع کرمان، ادامه داد: «مجموعهای از سنگهای ساختمانی و تزئینی در استان کرمان وجود دارد که میتواند فرصت خوبی برای صادرات به اندونزی باشد».
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، طبیبزاده در نشست با سفیر اندونزی در ایران خاطرنشان کرد: «به نظر میرسد سیمان هم به شرط داشتن توجیه اقتصادی در ارسال آن به اندونزی، بتواند فرصت مناسبی برای صادرات باشد».
وی ادامه داد: «استان کرمان شرکتهای فنی مهندسی قوی در زمینۀ احداث بنا دارد و اگرچه اندونزی در ساختوساز ساختمانهای بزرگ سرعت و عملکرد بسیار خوبی دارد اما کرمان میتواند در این زمینه کمک کند».
رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه در سال گذشته هیچ صادرات و وارداتی به اندونزی در گمرکات استان صورت نگرفته است، اضافه کرد: «خرمای تولیدی کرمان به ویژه در ماه مبارک رمضان در اندونزی مصرف زیادی دارد اما باید با سیستماتیک کردن این موضوع، صادرات خرما را از کرمان به اندونزی به صورت مستقیم انجام داد».
وی افزود: «برای شکلگیری جریان مداوم معاملاتی با کشور اندونزی، متن تفاهمنامۀ همکاری با استان جاوا غربی تهیه و مورد تایید دو طرف قرار گرفته و منتظر فرصتی مناسب برای امضای آن هستیم».
طبیبزاده گفت: «درخواست داریم در اجرای برنامهها و انجام فعالیتهای تجاری مشترک، اتاق جاوا غربی و استان کرمان مورد حمایت قرار گیرد».
وی با اشاره به اینکه اندونزی با کشورهای بسیاری قرارداد تعرفۀ ترجیحی صفر دارد، گفت: «ما میتوانیم از این فرصت برای صادرات محصولات استان به مقصد دوم استفاده کنیم و از سوی دیگر نیز اندونزی میتواند در صادرات محصولات خود به کشورهایی مانند پاکستان و افغانستان از این مزیت در ایران استفاده کند».
رئیس اتاق کرمان اظهار کرد: «برنامه استان کرمان با محوریت تولید صادراتمحور در نظر گرفته شده و قصد داریم 3 میلیارد دلار صادرات فعلی را به 10 میلیارد دلار برسانیم و برای تحقق این هدف همواره به مقاصد تجاری استان فکر میکنیم».
طبیبزاده بیان کرد: «استان کرمان 5 فرودگاه فعال، راهآهن و بزرگراهها و آزادراههای مناسب و تراز انرژی الکتریکی مثبت دارد، سه خط لولۀ گاز کشور از این استان میگذرد، 4 منطقۀ ویژۀ اقتصادی دارد و انبارهایی مناسب برای نگهداری محمولههای صادراتی در گمرکات استان دارد که صادرکنندگان اندونزی میتوانند محصولات خود را بهصورت رایگان در این انبارها نگهداری و به مرور توزیع کنند».