استاندار کرمان نسبت به عملکرد بانک‌ها انتقاد کرد؛ کم‌کاری در مسئولیت‌های اجتماعی

* سپرده های استان را جمع می کنند اما بخش ناچیزی را سرمایه‌گذاری می‌کنند

۲۳۶

استاندار کرمان با بیان این‌که در حال حاضر نسبت مصارف به منابع در بانک‌ها پایین‌تر آمده است، گفت: «منابع افزایش داشتند در حالی که مصارف افزایش نیافته است.
محمدمهدی فداکار در شورای هماهنگی بانک‌های استان کرمان افزود: اقتصاد کشور بانک‌‌محور است و عمدۀ بار در سرمایه‌گذاری‌ها، سرمایه در گردش و تسهیلات تکلیفی، بر دوش بانک‌هاست پس باید بیشتر پای کار باشند و کمک کنند.
وی ادامه داد: «اعتباری که برای استان گذاشته می‌شود، نباید به دلیل کوتاهی بانک، باقی بماند و جذب نشود در حالی که می‌تواند گرهی از مشکلات طرح‌ها یا گروه‌های مختلف باز می‌کند.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری کرمان، وی در این نشست بیان کرد: بانک‌های دولتی عملا مجبورند جور دولت را بکشند و طبیعی است که نسبت مصارف و منابع به هم بخورد و حجم تکلیفی‌ها بالا برود.
فداکار یادآور شد: از طرف دیگر بانک یک بنگاه است که لوازم آن در بازار سرمایه هستند و باید جوابگوی مقررات بازار سرمایه، بانک مرکزی و نیازهای جامعه باشد.
استاندار کرمان بر مشتری‌مداری و حمایت از سرمایه‌گذار نیز تاکید کرد.
امیر حسن‌زاده معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان هم در این جلسه، حرکت بانک‌ها به سمت تولید و اشتغال و انجام دادن تکالیف بانکی ازجمله وام‌های طرح نهضت ملی مسکن و تبصره ۱۸ تاکید کرد.
وی همچنین تاکید کرد: گزارش مصارف بانک‌ها به صورت ماهانه اعلام شود.
سپرده های مردم کرمان در جای دیگری سرمایه گذاری می شود
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان نیز قبلا اعلام کرده بود که عملکرد ۱۱ بانک و موسسه اعتباری خصوصی در استان زیر ۵۰ درصد است و حق استان و مردم را رعایت نمی‌کنند که به محض اینکه از محرمانگی خارج شود، اسامی آنها را اعلام می‌کنیم.
سلطانی نژاد اظهار کرد: تعدادی از بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی در استان نسبت تسهیلات به سپرده آنها واقعا کم است که پرداخت تسهیلاتشان زیر ۵۰ درصد است و فقط هشت بانک دولت و خصوصی بین ۵۰ تا ۸۵ درصد در این زمینه عملکرد دارند.
وی بیان کرد: مشکل اینجاست که بانک‌های خصوصی در استان کرمان نسبت به استان‌های دیگر شرایط بسیار بدی دارند و این بانک‌ها سپرده شهروندان استان را اخذ و در جای دیگر غیر از کرمان سرمایه‌گذاری کرده‌اند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان تاکید کرد: خواسته مردم استان در بانک‌های خصوصی و پرداخت تسهیلات به متقاضیان و واحدهای تولیدی باید محقق شود. رتبه ما در بانک‌های خصوصی و موسسات اعتباری رتبه ۲۶ در کشور است.
وی با اشاره به اقداماتی که در این زمینه در دست انجام است، تصریح کرد: از طریق وزارت اقتصاد کار را دنبال می‌کنیم و به این بانک‌ها و موسسات اخطار می‌دهیم و در صورتی که مجبور شویم، این شعب را در استان تعطیل خواهیم کرد و نیازی به وجودشان در استان با این وضعیت کاری نداریم.
تعهد بانک ها بابت سرمایه گذاری 50 درصد از سپرده های مردم در هر استان
وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز اعلام کرد: یکی از دغدغه‌های دولت مساله عدالت منطقه‌ای در دسترسی به تسهیلات بانکی است.
وی افزود: پرتکرارترین مسائل اینکه بانک ها منابع و سپرده‌های استان را جمع می‌کنند اما بخش ناچیزی صرف سرمایه‌گذاری در استان می‌شود.
در بخشنامه بانک مرکزی، بانک‌ها مکلف شدند که حداقل ۵۰ درصد از سپرده‌های مردم هر استان در پروژه‌های عمرانی و یا تسهیلات خرد مردم همان استان هزینه شوند.
متاسفانه اکثر بانک های استان کرمان به مسئولیت های اجتماعی خود توجهی ندارند و در این زمینه فعالیت قابل ذکری نداشته اند تا جایی که اکثر بانکها گزارشی از نحوه فعالیتها و روند استفاده از سپرده های مردم را اعلام نمی کنند حتی در زمینه تبلیغات و اخبار خود در استان نیز با رسانه ها همکاری ندارند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.