مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری شهرداری کرمان، گفت: به تازگی جمعیت معتادان متجاهر در سطح شهر کرمان به صورت تصاعدی افزایش یافته و برای تامین مالی برای خرید مواد مخدر اقدام به تکدیگری میکنند.
امیر هاشمینژاد در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به معضل تکدیگری و وجود متکدیان در معابر، چهارراهها و در سطح شهر، اظهار داشت: واقعیت این است که حل این مسئله و مشکل با پیگیری و اقدامات شهرداری بهتنهایی ممکن نیست.
وی با اشاره به ابعاد مختلف این مسئله بیان کرد: وجود متکدیان در سطح شهر، صورت خوشی ندارد، اما برای مقابله با آن دستگاههای زیادی نقش داشته و متولی این حوزه هستند که نیاز است همه در کنار هم قرار گیرند.
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری شهرداری کرمان با بیان اینکه شهرداری تنها یکی از ارکان مقابله با این قضیه است و دستگاههای متولی دیگری نیز در این حوزه نقش دارند، افزود: یک عزم فرادستگاهی برای جمعآوری تمامی ارکان دور هم نیاز است تا یک تیم کاری شده و بتوانیم نسبت به این قضیه واکنش مثبت، اثرگذار و مستمر داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه طبق قانون ۵۵ شهرداریها وظایفی که برای ما تعریف شده و در این راستا نسبت متفرق کردن این افراد از سر چهارراهها، تقاطعها و نقاط مختلف شهر اقدام میکنیم، گفت: با دو تیم کاری در دو نوبت این موضوع رصد میشود.
هاشمینژاد با بیان اینکه قابلیتها و ظرفیتهای شهرداری کرمان برای حل این معضل کم بوده و کافی نیست، ادامه داد: نیاز است دستگاههای دیگری که قدرت اجرایی و امکانات بیشتری دارند، پایکار آمده و در این حوزه ایفای نقش کنند.
وی با اشاره به اینکه مردم بزرگترین حامی ما در این قضیه برای برچیدن این معضل اجتماعی هستند، افزود: همشهریان باید از هرگونه پرداختی به این افراد خودداری کرده و کمکهای خود به نیازمندان را از مبادی خود انجام دهند و مطمئن باشند که به دست مستمندان و نیازمندان واقعی میرسد.
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری شهرداری کرمان با بیان اینکه اکثر این متکدیان اعتیاد دارند و برای تأمین مالی برای خرید مواد مخدر اقدام به تکدیگری در نقاط مختلف شهر میکنند، گفت: این افراد اگر عایدی نداشته باشند، قطعاً این کار را ادامه نمیدهند.
وی با اشاره به اینکه بهتازگی این معضل بیشتر هم شده و اخیراً تعداد و جمعیت معتادان متجاهر در سطح شهر بهصورت تصاعدی در حال افزایش است، بیان کرد: واقعیت این است که افرادی که دارای فقر مالی هستند از عزتنفس بالایی برخوردار بوده و اقدام به تکدیگری نمیکنند.
هاشمینژاد با بیان اینکه افرادی که گرفتار اعتیاد هستند زمانی که با کمبودهای مالی روبهرو میشوند، تن به این اقدام میزنند، تأکید کرد: از مردم درخواست داریم که از کمک به متکدیان اجتناب کنند، چرا که با کمک مالی به این افراد عمق بیماری اعتیاد این افراد را بیشتر میکنند.
وی با اشاره به اینکه تکدیگری طبق قانون مجازات اسلامی جرم است و نیاز به شاکی خصوصی ندارد، گفت: افرادی که در این حوزه متولی هستند در صورت مشاهده این افراد در سطح جامعه باید نسبت به جلب متکدیان اقدام کنند.
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری شهرداری کرمان با بیان اینکه شهرداری در این حوزه ایفای نقش میکنند، اما اقدامات ما مقطعی است و این اقدامات به تنها چاره کار نبوده و مقطعی است بااینوجود باز هم برای مقابله با این معضل تلاش میکنیم، ادامه داد: اگر همه دستگاهها کنار هم قرار گیرند این معضل بهزودی برطرف میشود.
وی بیان کرد: نیاز است که همه دستگاههای متولی کنار هم قرار گیرند تا با یک برنامهریزی جامع و درازمدت بتوانیم کار کنیم وگرنه چرخه معیوبی را داریم که در آن تنها تجهیزات و نیروهای شهرداری دچار استهلاک میشود، چرا که کسانی که با این افراد برخورد میکنند باید از روحیات خاصی برخوردار باشند.
هاشمینژاد با اشاره به اینکه یکی از دلایل افزایش تعداد متکدیان در چند روز اخیر در سطح شهر کرمان، نقص فنی خودروی جمعآوری متکدیان شهرداری در چند روز اخیر بوده که باعث شده حضور پررنگتر متکدیان را شاهد باشیم، گفت: مقابله با این مسئله از امروز پررنگتر میشود.