سرپرست اداره کل هواشناسی استان می گوید خشکسالی تا ۶ سال آینده در کرمان ادامه دارد؛ تداوم خشکسال

۱۸۲

سرپرست اداره کل هواشناسی استان کرمان با بیان این‌که بارندگی‌ها در استان کرمان در پاییز و زمستان با کاهش و تاخیر همراه است، گفت: هوا نیز در این دو فصل مقداری گرم‌تر است و این عوامل باعث استمرار خشکسالی در استان می‌شود.
محسن عراقی‌زاده افزود: براساس مدل‌های پیش‌بینی، افزایش دما در سال‌های آتی ادامه دارد و در برخی از نقاط کشور تا ۱.۵ درجۀ سانتیگراد دما افزایش می‌یابد که این فاجعه است.
وی ادامه داد: شاید یک سال، ترسالی باشد اما این موقتی است و شرایط و مدل‌ها خبر از استمرار خشکسالی می‌دهد. بنابراین مدیریت منابع آب و منابع طبیعی باید اولویت استان کرمان باشد.
سرپرست اداره کل هواشناسی استان کرمان گفت: براساس شواهد و آمارها استان کرمان حداقل تا ۶ سال آینده با خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کند و باید مدنظر داشت که نمی‌توان پایان خشکسالی را پیش‌بینی کرد.

وی بارندگی‌های خارج از فصل، بارش‌های شدید در مدت زمان کوتاه، افزایش دما و … را از نشانه‌های تغییر اقلیم دانست و افزود: این نشانه‌ها در استان کرمان مشهود است و برای کاهش سرعت تغییر اقلیم باید اقداماتی در سطح بین‌المللی صورت گیرد.
به گزارش ایسنا کرمان، عراقی‌زاده اظهار کرد: میزان بارش‌های استان کرمان در سال زراعی گذشته (ابتدای مهرماه ۱۴۰۰ تا اول مهرماه ۱۴۰۱) ۱۰۳ میلیمتر به ثبت رسیده که این میزان در مدت مشابه سال ماقبل، ۵۴.۵ میلیمتر و در بلند مدت ۱۳۶ میلیمتر بوده است.
وی ادامه داد: میزان بارش‌های سال زراعی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ نسبت به دورۀ مشابه سال قبل، ۸۹ درصد افزایش داشته اما نسبت به آمار بلند مدت مشابه ۲۴ درصد کاهش را نشان می‌دهد.
وی خاطرنشان کرد: در بین ایستگاه‌های هواشناسی استان، بیشترین بارش طی این مدت در شهرستان منوجان به میزان ۱۸۸ میلیمتر ثبت شده و شهرستان ریگان با ۴۱ میلیمتر کمترین بارش‌ها را داشته است.
سرپرست اداره کل هواشناسی استان کرمان گفت: همچنین شهر کرمان در سال زراعی (۱۴۰۰-۱۴۰۱) ۸۳ میلیمتر بارش داشته است که این میزان در بازۀ زمانی مشابه سال ماقبل و بلند مدت به ترتیب ۴۹ و ۱۰۲ میلیمتر بوده بنابراین بارش در شهرستان کرمان نسبت به دورۀ مشابه سال ماقبل ۶۹ درصد افزایش و نسبت به مدت مشابه بلند مدت ۱۹ درصد کاهش داشته است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.