سن مصرف مواد مخدر در ایران رو به کاهش؛ ۱۴ ساله های گُل‌زن

۳۲۹

مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مصرف مواد ترکیبی در کشور افزایش یافته که بسیار جای نگرانی دارد موادی مثل گل، حشیش، تریاک و… را با هم ترکیب و مصرف می‌کنند که خطرات بسیاری به دنبال دارد.
به گزارش همشهری‌آنلاین، مسعود زاهدیان، مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، در نشستی که با موضوع «چرا مافیای مواد مخدر کوچک‌تر شده و روی جوانان و نوجوانان با مخدرهای جدید تمرکز کرده است؟» برگزار شد، به افزایش مصرف مخدرهای صنعتی و مواد روان‌گردان در کشور اشاره کرد.
وی با اشاره به افزایش مصرف مخدرهای صنعتی گفت: ماده روان‌گردانی مثل شیشه اثرات جبران‌ناپذیری در مصرف‌کنندگان دارد و اگر مصرف‌کسنده تصمیم به درمان هم بگیرد به راحتی امکان‌پذیر نیست. در این افراد کاهش اثرات درمانی را شاهد هستیم و کمتر پیش می‌آید افراد پس از ترک مواد به طور کامل به شرایط عادی برگردند.
او افزود: مصرف مواد صنعتی علاوه بر آسیب‌هایی که برای مصرف‌کننده دارد، برای جامعه هم مخاطرات بسیاری به همراه دارد. افرادی که مواد روان‌گردان مصرف می‌کنند اقدامات پرخطر انجام می‌دهند.

مصرف‌کننده تریاک پس از مصرف سست می‌شود اما افرادی که شیشه یا سایر مواد روان‌گردان مصرف می‌کنند دست به کارهای پرخطر می‌زنند به خودشان، خانواده یا اطرافیان آسیب می‌رسانند. سرقت مسلحانه انجام می‌دهند و همه این‌ها امنیت جامعه را به مخاطره می‌اندازد.
مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به گزارش سازمان ملل در خصوص افزایش مصرف مواد ترکیبی و تهدیدی که برای جوامع به دنبال دارد، گفت: مصرف مواد ترکیبی در کشور ما هم افزایش یافته است که بسیار جای نگرانی دارد. موادی مثل گل، حشیش، تریاک و… را با هم ترکیب و مصرف می‌کنند که خطرات بسیاری را به دنبال خواهد داشت و به شدت جای نگرانی دارد.

خرد شدن مافیای مواد مخدر
زاهدیان بیان کرد: بخشی از مافیا به سرویس‌های بیگانه وابسته‌اند. از طرف دیگر عدم برخورد مناسب با خرده‌فروشان سبب افزایش تعداد آن‌ها شده است. این افراد دستگیر می‌شوند ولی به دلیل ضعفی که وجود دارد در مدت کوتاهی آزاد می‌شوند. از طرف دیگر این افراد یاد گرفته‌اند میزان کمی مواد به همراه داشته باشند تا مدت‌زمان کمتری در زندان بمانند.
او افزود: خرد و پخش شدن این افراد در جامعه و ارتباط آن‌ها با سرشبکه‌ها مشکلی است که با آن مواجهیم و اگر به‌سرعت بازنگری نشود، در آینده خطرات بسیار زیادی برای جامعه خواهد داشت.
مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر توضیح داد: اساسا فعالیت افراد در بحث مواد مخدر با جرائم خشن در ارتباط است خصوصا که در این نوع فعالیت‌ها بحث پول در میان است.
کسانی که به دنبال خرید و فروش مواد مخدر هستند از سلاح گرم و سرد استفاده می‌کنند و برای رسیدن به اهداف و مقاصدشان به هر خشونت و بزهی دست می‌زنند و همین امر باعث بروز ناامنی در جامعه می‌شود.

آمار کشفیات مواد مخدر
زاهدیان درباره آمار کشفیات مواد مخدر گفت: مواد مخدر از طرق افغانستان وارد ایران می‌شود. دلیل آن وجود مواد اولیه زیاد در آنجا و بی‌قانونی و نبود نظارت است. قبلا بیشتر تریاک وارد می‌شد و الان شیشه. البته به دلیل اقدامات افغانستان میزان ورود این مواد نسبت به سال قبل ۴۰ تا ۴۵ درصد کاهش داشته است.
مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: به ترتیب تریاک، حشیش، شیشه، مورفین و هروئین موادی هستند که به ایران وارد می‌شوند. شیشه هم مصرف داخلی دارد هم به دلیل افزایش میزان مصرف در اروپا، ترانزیت می‌شود. مورفین از طریق ایران به اروپا می‌رود و بخش عمده‌ای از هروئینی که وارد کشور می‌شود هم به اروپا منتقل می‌شود.
او درباره ماده مخدر گل گفت: تولید آن به صورت گلخانه‌ای در کشور افزایش یافته است. زاهدیان متوسط سن مصرف‌کنندگان را در ایران ۲۴ سال اعلام کرد و گفت: البته بین سن ۱۴ تا ۱۵ سال هم فراوانی مصرف زیاد است.
او با اشاره به پایین آمدن سن اعتیاد در کشور گفت: اقدامات خوبی در آموزش و پرورش و همین‌طور پلیس انجام شده است تا با آگاهی‌بخشی به خانواده‌ها و نوجوانان بتوانیم از افزایش مصرف در گروه سنی نوجوانان جلوگیری کنیم.
مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: در شبکه شاد، مدارس و همین‌طور از طریق معلمان و فرهیختگان اقدامات زیادی برای افزایش آگاهی‌بخشی به دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان انجام شده است. طرح «یاری‌گران زندگی» نیزکه در مدارس اجرا شده، در مهار نرخ رشد تاثیر داشته است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.