بر اساس قانون، دولت می تواند معافیت مالیاتی به واحدهای معدنی و صنعتی بدهد تا این اعتبار در بخش های عام المنفعه و فناورانه هزینه شود؛ حالا استفاده از این ظرفیت در استان کرمان در دستور کار مدیران قرار گرفته تا ضمن تکمیل طرح های نیمه تمام، در واقع گامی به سوی توسعه نیز برداشته شود.
به گزارش ایرنا، بخشنامه سازمان امور مالیاتی درخصوص احکام مالیاتی قانون جهش تولید دانش بنیان، مصوب هفتم تیرماه ۱۴۰۱ در ماده ۱۱ با هدف جهت دهی حمایت های مالیاتی به سمت توسعه نوآوری و اقتصاد دانش بنیان حمایت هایی از این حوزه داشته است.
در بند «ب» این قانون اشاره دارد که معادل هزینه انجام شده برای فعالیت های تحقیق و توسعه، به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سال های آتی به شرکت ها و موسسه های متقاضی اعطا می شود و معادل آن از مالیات قطعی شده سال انجام هزینه مذکور یا سال های بعد کسر می شود.
بند «ت» این قانون در ادامه می گوید: با هدف حمایت از تعمیق فناوری و استفاده حداکثری از توان شرکت های دانش بنیان، موارد زیر به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی به شرکت ها و موسسات متقاضی اعطا و به همین میزان از مالیات قطعی شده سال تخصیص سرمایه مذکور یا سال های بعد کسر می شود.
همچنین معادن می توانند با هزینه ۲۰ درصد اعتباراتشان در بخش های مختلف عام المنفعه به همین میزان از معافیت مالیاتی دولت بهره مند شوند و در مقابل این معافیت را صرف توسعه زیرساخت ها، بهداشت و درمان و محیط زیست استان کرمان کنند.
براساس گزارش ها، سهم پرداخت مالیات در کرمان سالانه ۲۱ هزار میلیارد تومان است که ۶۵ درصد این درآمدهای مالیاتی را نیز صنایع و معادن این استان پرداخت می کنند و آمار هزاران میلیاردی معافیت مالیاتی در این حوزه می تواند نقشی پررنگ در اجرای طرح های اشتغالزا در دیار کریمان بازی کند.
در این زمینه استاندار کرمان نیز بر بهره گیری از ظرفیت شرکت های دانش بنیان از این مسیر تاکید بسیار کرده است.
ایده ای در اولویت سازمان مدیریت استان
اما سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان نیز در سفر اخیر خود به شهرستان سیرجان از قطب های بزرگ معدنی و صنایع معدنی کشور در این خصوص اولویت این سازمان در این مسیر را اعلام و بیان کرد: شرکت های بزرگ در قانون جهش تولید و دانش بنیان می توانند از معافیت مالیاتی برای انجام پروژه ها مورد نظر ما استفاده کنند و شرکت های فعال در سیرجان نیز باید از این ظرفیت بزرگ بهره گیرند.
محمدرضا وحیدی افزود: این ظرفیت قانونی باز است و شرکت ها نیز از آن استقبال می کنند لذا این موضوع را در استان با مرکزیت شهرستان سیرجان پیگیری می کنیم.
وی تصریح کرد: خلق منابع مالی جدید و جلب حمایت خیران برای تکمیل طرح های نیمه تمام در دستور کار دولت در این استان قرار گرفته است.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان افزود: بخشی از طرح های این شهرستانها با حمایت خیران و بخشی از محل اعتبارات دولتی تامین اعتبار می شود.
خلق منابع جدید
وی اظهار داشت: منابع دولتی محدود و انتظارها از دولت زیاد است و در این شرایط اتکا به منابع دولتی پاسخگوی نیازها نخواهد بود و در این حوزه باید خلق منابع جدید و اعتبار خیران را جدی بگیریم.
وحیدی گفت: تامین اعتبار برخی پروژه های ملی از طریق ماده ۵۶ (تسهیلات دولتی) باید پیگیری شود و بسیاری از استان ها با استفاده از این ردیف قانونی، طرح های خود را تکمیل می کنند.
به گزارش ایرنا، بهره گیری از این امکان در تخصیص اعتبارات مناطق درحالی است که روند مدیریت منابع برای تکمیل طرح ها طبق روال خود نیز در دستور کار قرار دارد.
تشریح پروژه های سیرجان و بردسیر
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان همچنین در خصوص سفر اخیر خود به شهرستان های سیرجان و بردسیر در حضور نماینده مجلس ابراز داشت: سه مرکز بهداشتی از جمله در هماشهر و پاریز سیرجان به دنبال تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبارات برای تکمیل این طرح ها بودند که تا پایان سال تامین می شود.
وی افزود: پروژه احداث مدرسه امایی و سیوندی سیرجان از محل اعتبارات معادن به صورت ۱۰۰ درصد تا سقف ۱۰ میلیارد تومان تامین اعتبار میشود.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با اشاره به پروژه خدماتی بهزیستی برای نگهداری افراد معلول در سیرجان نیز گفت: پس از برآورد احتمالی، برای تکمیل ساختمان آن، این پروژه از محل اعتبارات سفر رییس جمهور که قرار است طی روزهای آتی ابلاغ شود ۱۰۰ درصد تامین اعتبار میکنیم و در این خصوص مصوبه ماده ۲۳ طی چند روز دریافت خواهد شد.
وحیدی گفت: تکمیل پروژه ساخت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سیرجان نیز که راکد مانده بود به مناقصه می رود و اعتبار مورد نیاز آن طی امسال و سال آینده تامین اعتبار می شود.
وی ادامه داد: پروژه آبرسانی به هماشهر سیرجان نیز ۳۰ میلیارد تومان اعتبار دارد و ۲۰ میلیارد تومان دیگر از محل تنش آبی دریافت خواهد کرد.
وحیدی افزود: مرکز بهداشت درمانی پاریز به بهره برداری می رسد و مشکل فاضلاب این بخش از شهرستان سیرجان نیز از محل ماده ۲۳ برطرف می شود.
وی عنوان کرد: طرح آمایش سیرجان را با پیمانکار عقد قرارداد می کنیم تا برنامه های دولت و بخش خصوصی این شهرستان تعیین شود.