یک چهارم کارمندان استان کرمان طی ۵ تا ۱۰ سال آینده بازنشسته می‌شوند

۱۱۹

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: ۲۴ درصد نیروی کار ۶۴ دستگاه اجرایی استان کرمان در پنج تا ۱۰ سال آینده بازنشسته می شوند.

محمدرضا وحیدی در جلسه شورای راهبری توسعه مدیریت و کمیته بهره وری استان کرمان اظهار کرد: طبق ماده ۳۷ قانون مدیریت خدمات کشوری، دستگاه های اجرایی موظفند با هدف بهبود کیفیت و کمیت خدمات به مردم، دستورالعمل های ذیربط از جمله؛ اطلاع رسانی الکترونیکی در خصوص شیوه ارائه خدمات همراه با زمان بندی انجام آن، ارائه فرم های مورد نیاز جهت انجام خدمات از طریق ابزار و رسانه های الکترونیکی و ارائه خدمات به شهروندان به صورت الکترونیکی و حذف لزوم مراجعه حضوری مردم به دستگاه اجرایی برای دریافت خدمت را رعایت کنند.

او با اشاره به اینکه اجرای ماده ۳۷ قانون مدیریت خدمات کشوری در استان کرمان از سه سال قبل آغاز شده، تصریح کرد: در اصلاح فرایندها و رویه ها در سال ۱۴۰۰، روی ۶۲۰ عملکرد هدف گذاری کردیم که ۸۵ درصد آن محقق شده است.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان افزود: در سال جاری ۸۶۵ عملکرد به صورت تجمیعی در خصوص اصلاح فرایندها و رویه ها در دستگاه های اجرایی هدف گذاری شده است.

او درباره میز خدمت نیز گفت: هدف ارائه میز خدمت حضوری فقط یک میز در دستگاه های اجرایی نیست بلکه ارباب رجوع باید فقط به یک نفر مراجعه کند و مدارک خود را به آن تحویل می دهد و در فرایند درون دستگاهی، ارباب رجوع دیگر دخیل نیست.

وحیدی ادامه داد: در سال گذشته، دستگاه ها ۷۵ درصد خدمات هدفگذاری در زمینه میز خدمت حضوری را شروع کردند و در سال جاری ۱۲۸۸ خدمت در میز خدمت حضوری دستگاه ها ارائه شود، هدفگذاری کردیم. در خدمات نیمه حضوری در سال گذشته ۶۴۲ خدمت هدفگذاری شد که ۸۹ درصد آن محقق شد و در سال جاری نیز ۷۰۵ خدمت نیمه حضوری دیگر را هدف گذاری کردیم.

او بیان کرد: در خصوص خدمات کاملا الکترونیک در سال گذشته ۷۱۲ مورد هدفگذاری شد که ۶۶۰ مورد آن در استان محقق شد و در سال جاری با ضافه شدن ۲۲۴ خدمت دیگر به ۸۸۴ خدمت رسید.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان عنوان کرد: کل خدماتی که دستگاه های اجرایی در سال جاری باید به مردم ارائه می دادند حدود ۲۵۷۲ مورد بوده که باید ۱۰۰ درصد خدمات را در وب سایت خود اطلاع رسانی می کردند. از ۶۹ دستگاه اجرایی تاکنون ۳۵ دستگاه گزارش عملکرد خود در خصوص اصلاح رویه ها، فرایندها و خدمات خود را ارائه داده اند.

وی ارتقاء رضایتمندی ارباب رجوع از دستگاه های دولتی را هدف اصلی استان دانست و اظهار کرد: ملاک ارزیابی دستگاه ها رضایتمندی ارباب رجوع است که از سال آینده میزان رضایتمندی ارباب رجوع به صورت میدانی توسط یک کمیته بررسی خواهد شد.

او گفت: در سال گذشته همه دستگاه هایی که از آنها استعلام می شود را مورد بررسی قرار دادیم که ۳۰۵ قلم اطلاعاتی و بالغ بر ۴۵۰ هزار استعلام بین دستگاه ها برای ارائه خدمات انجام شده است.

وحیدی با بیان این مطلب که ۱۸۵ بانک اطلاعاتی در دستگاه های اجرایی ۱۰۰ درصد کامل شده، ادامه داد: حجم استعلامات از دادگستری و شورای هماهنگی بانک های استان فوق العاده زیاد است که در رضایتمندی ارباب رجوع و کسب و کار استان تاثیر گذاشته و باید این موضوع در استان حل و فصل شود.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان در ادامه سخنانش درباره نیروی انسانی دستگاه های اجرایی گفت: براساس رصد ۶۴ دستگاه اجرایی استان، ۶۸ هزار و ۵۵۲ نیرو در این دستگاه ها مشغول به کار هستند که چهار درصد آنها دارای تحصیلات دکتری، ۱۹ درصد فوق لیسانس و ۵۰ درصد لیسانس و مابقی مدرک کمتر از لیسانس دارند.

او افزود: بیش از ۸۰ درصد نیروهای دستگاه های اجرایی استان دارای تحصیلات دانشگاهی هستند که ۵۶ درصد مرد و ۴۴ درصد بانوان هستند.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: حدود ۲۴ درصد یعنی ۶۸ هزار و ۵۵۲ نیروی کار ۶۴ دستگاه اجرایی استان در پنج تا ۱۰ سال آینده بازنشسته می شوند لذا باید برای نحوه خدمت و اصلاح رویه های خدمت در آینده خودمان آماده کنیم.

او ادامه داد: ۳۰ درصد شاغلین اغلب شهرستان ها بیش از ۲۵ سال سابقه کار دارند لذا وضعیت شهرستان ها به مراتب وخیم تر است.

وحیدی افزود: حدود ۵۰ درصد نیروهای ما در حوزه ستادی کرمان و جیرفت کار می کنند و یکی از معضلات دستگاه های اجرایی است و شهرستان ها با کمبود نیرو مواجه هستند.

او بیان کرد: در ۱۴ شهرستان بیش از ۵۰ درصد پست های سازمانی بدون متصدی است و نیروها نیز در شهرستان ها در حال بازنشسته شدن هستند و پست های خالی نیز در آنها زیاد است.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان عنوان کرد: فرمانداران و مدیران دستگاه های اجرایی پست های خالی خود را به سازمان مدیریت و برنامه ریزی اعلام کنند تا پیگیری برای دریافت مجوز استخدام انجام شود.

او با اشاره به بند قانونی استخدام خانواده ایثارگران تصریح کرد: طبق قانون باید فرزندان ایثارگران و ایثارگران تبدیل وضعیت شوند و در راستای جذب فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد آزمون استخدامی برگزار شد که ۱۹۵ نفر پذیرفته شده اند.

وحیدی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه برای سال جاری ۵۸ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل ساختمان مجتمع‌های اداری در هفت شهرستان گذاشته شده، گفت: ساختمان‌های اداری در شهرستان‌های استان در شأن مردم کرمان نیست.

وی در ادامه اظهار کرد: ارتقاء بهره‌وری در استان مورد توجه است و در سال جاری ۱۹۲ اقدام که منجر به ارتقاء بهره‌وری در ادارات استان می‌شود به دستگاه‌ها اعلام شده است.

وحیدی افزود: کمتر از ۳۰ درصد رشد اقتصادی استان دولتی است که باید با ارتقاء بهره‌وری آن را به نتیجه لازم رساند و بر اساس قانون تمام دستگاه‌های اجرایی استان مکلف هستند برای ارتقاء بهره‌وری برنامه داشته و اجرا کنند.

محمدمهدی فداکار استاندار کرمان نیز در این جلسه گفت: استخدام ضمن تعهد را قانونی کنید و فردی که در شهرستان استخدام می شود، باید تعهد ۱۰ ساله دهد تا در همان شهرستان کار کند و در غیر اینصورت مجوزش ابطال شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.