صف‌های طولانی ام‌آرآی در کرمان؛ تعداد دستگاه‌های موجود پاسخگوی بیماران نیست

۱۸۳

وضعیت نوبت‌دهی مراکز دولتی ام‌آرآی در کرمان چالش‌های زیادی برای بیماران ایجاد کرده است.

معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان می‌گوید که تعداد این مراکز نسبت به بیماران کم است. دکتر بیژن احمدی همچنین از خرابی دستگاه کلینیک بعثت خبر می‌دهد.

بنا به گفتۀ او، پیگیری برای خرید و راه‌اندازی دستگاه‌های جدید در کرمان در حال انجام است.

این در حالی‌ست که برخی بیماران طی پیام‌هایی به فردای‌کرمان اعلام کردند این وضعیت برای آن‌ها مشکلاتی ایجاد کرده است.

یکی از این افراد نوشت: «حدود یک ماه است دکتر برایم ام‌آرآی تجویز کرده اما متاسفانه وضعیت نوبت‌دهی بسیار اسفناک است».

وی در بخش دیگری از پیام می‌نویسد: «نوبت‌دهی مراکزی که این کار را انجام می‌دهند اینترنتی است و به دلیل حجم بالای متقاضی، مدت زیادی باید در نوبت بمانیم؛ آن هم به شرط آن‌که موفق شویم وقت بگیریم».

وی می‌افزاید: «در این استانِ چند میلیونی که نه تنها بار بیماران خود، بار بیماران استان‌های همسایه را هم به دوش می‌کشد چرا شرایط نوبت‌دهی ام‌آرآی این‌قدر تاسف‌بار است؟».

به گزارش فردای‌کرمان، معاون درمان‌ دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان درخصوص علت صف‌های طولانی نوبت‌دهی ام‌آرآی و نارضایتی شهروندان توضیحاتی را ارائه کرد.

دکتر احمدی با اشاره به فعالیت مراکز ام‌آرآی دولتی و خصوصی در کرمان، گفت: «مراکز دانشگاه علوم‌پزشکی شامل مرکز بعثت 1 و بیمارستان باهنر، بیمارستان پیامبر اعظم(ص) که زیرمجموعۀ تامین اجتماعی است و بیمارستان حضرت فاطمه(س) متعلق به سپاه از مراکز دولتی هستند. مرکز ام‌آر‌آی دکتر طهمورثی و مرکز نور نیز از مراکز خصوصی فعال در کرمان هستند».

وی با اشاره به استفاده از ام‌آرآی در تشخیص بیماری‌ها، ادامه داد: «ام‌آرآی هم برای تشخیص و درمان بیماری‌های عضلانی و اسکلتی و هم برای بیماران مغزی استفاده می‌شود».

معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان تاکید کرد: «موارد اورژانسی ام‌آرآی بسیار محدود بوده و تعداد اندکی از بیماران بستری را شامل می‌شود و این دسته از بیماران برای انجام ام‌آرآی معطل نخواهند شد».

وی علت صف‌های طولانی ام‌آرآی در کرمان را کم بودن تعداد مراکز نسبت به بیماران بیان کرد و خاطرنشان کرد: «البته در هیچ‌ کجای دنیا و کشور نوبت‌دهی ام‌آرآی به‌گونه‌ای که هر زمان بیمار اراده کند، نوبت وجود داشته باشد، نیست».

احمدی دربارۀ دلیل پذیرش نشدن بیماران در کلینیک بعثت، گفت: «دستگاه ام‌آرآی بعثت به دلیل نیاز به قطعه مدتی‌ست که غیرفعال است و پیگیری برای رفع خرابی آن در حال انجام است».

وی با بیان این‌که کرمان به سرمایه‌گذاری جدید بخش خصوصی و دولتی برای راه‌اندازی مراکز ام‌آرآی نیاز دارد، اظهار کرد: «اقداماتی برای این مساله در حال انجام است، ازجمله ام‌آرآی بیمارستان شفا و همچنین شهرستان بافت در حال پیگیری هستند که ان‌شاءالله هر دو امسال به بهره‌برداری می‌رسند».

معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان ادامه داد: «در بخش خصوصی نیز بیمارستان مهرگان و نوریه در حال پیگیری و نصب دستگاه هستند. اما نیاز به تعویض و ارتقاء ام‌آرآی کلینیک بعثت و پیگیری برای خرید دستگاه برای مرکز افضلی‌پور نیز مفید است».

وی تاکید کرد: «با توجه به این‌که دستگاه ام‌آرآی جزو تجهیزات گران‌قیمت است، خرید دستگاه و آماده‌سازی تجهیزات جانبی و محل نصب، هزینۀ زیادی دارد که کمک و همکاری مسئولین ارشد استان می‌تواند در این زمینه بسیار موثر باشد». 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.