رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان با اشاره به خسارات سرمازدگی: 65 هزار تن پسته را از دست دادیم

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان با بیان این‌که خسارت سرمازدگی بسیار سنگین است و در بسیاری از باغ‌ها محصول سال آینده نیز 100 درصد آسیب دیده است، گفت: «دوپنجم باغ‌های پسته استان کم‌تر از 50 درصد آسیب دیده‌اند و مابقی باغ‌ها بالای 50 درصد خسارت دیدند که در این باغ‌ها قطعا محصول سال آینده نزدیک به صفر خواهد بود». سیدمحمدرضا ترابی افزود: «به طور متوسط 160 هزار هکتار از باغ‌های پسته استان، حدود 80 درصد باغ‌ها،‌ خسارت دیده‌اند که این میزان گویای این است حدود 65 هزار تن پسته را از دست داده‌ایم و مابقی نیز مشخص نیست با مشکل گرده‌افشانی چه میزان پوک شود و چه میزان محصول دهد».

۲۴۹

به گزارش فردای کرمان، وی در هفتاد و دومین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی خسارت محصول پسته در اثر کاهش دما، با اشاره به کاهش شدید دما در استان در اوایل فروردین‌ماه، بیان کرد: «قرار شد کمیسیون کشاورزی اتاق به نمایندگی از بخش خصوصی، باغ‌های پسته را بازدید و میزان خسارت را بررسی کند که این کار توسط سازمان جهاد کشاورزی و صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیز انجام شد».

ترابی با اشاره به بازدید سریع مسئولان از باغ‌ها پس از وقوع سرمازدگی در استان، خاطرنشان کرد: «بعد از بازدیدهای ساعات اولیه، متاسفانه خسارت خود را روزبه‌روز بیشتر نشان داد و با گذشت زمان مشخص شد درخت‌ها بیشتر آسیب دیده‌اند و پسته‌هایی که به نظر می‌آمد سالم هستند، ریختند و رشد درختانی که به نظر می‌آمد در حال رشد هستند، متوقف شد».

وی با اشاره به بازدید از باغ‌های استان، بیان کرد: «در نوق از باغ‌هایی بازدید کردیم که تصور می‌کردیم در فصل زمستان به این‌ باغ‌ها مراجعه کرده‌ایم. تمام برگ و ساقۀ درختان به دلیل سرما آسیب دیده بود و احتمالا درصدی از درختان خشک خواهد شد».

ترابی ادامه داد: «در زرند نیز باغ‌هایی بود که در هر هکتار 15 تن پسته داشتند و خشک شده بودند».

وی افزود: «بر اساس قیمت روز اگر محاسبه کنیم بیش از 13 هزار میلیارد تومان به پسته استان خسارت وارد شده است».

ترابی با بیان این‌که از این پس باغداران مشکلات زیادی با آب‌منطقه‌ای خواهند داشت، یادآور شد: «تعدادی از چاه‌های کشاورزی در بهره‌برداری و یا تمدید پروانه‌های بهره‌برداری مشکل دارند و بسیاری از چاه‌ها به دلایل مختلف پلمب شدند و یا الان در دادسرا مشغول رسیدگی است که اگر آب‌منطقه‌ای فعلا اجازه دهد چاه‌های پلمب باز شوند، کشاورزان می‌توانند با آبیاری درختان را احیا کنند، در غیراین‌صورت درختی که سرشاخه‌هایش خشک شده است اگر آبیاری نشود دیگر امیدی به آن نیست». 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.