در نشست شورای پدافند غیرعامل استان کرمان مطرح شد: خطر بازگشت پسماندهای بیمارستانی به چرخه مصرف

۲۱۹

بخشی از نشست شورای پدافند غیرعامل استان کرمان در روز سه‌شنبه به چالش دفع نامناسب پسماندهای بیمارستانی شهر کرمان اختصاص داشت؛ انتقاد از بیمارستان ها که زباله‌سوز دارند اما از آنها استفاده نمی‌کنند و تاکیدها به شهرداری که محل مناسبی به این موضوع اختصاص دهد.

به گزارش ایرنا، کلیپ حدود ۶ دقیقه ای از تخلیه پسماندهای بیمارستانی در محل سایت پسماند کوهپایه کرمان متعلق به شهرداری در این نشست پخش شد که در آن لباس بیماران به همراه سرنگ ها، سند، سرم و غیره در این محل تخلیه و ضمن حضور سگ های ولگرد، بی حفاظ و بدون دفن ماندن این زباله ها از نکات قابل توجه به شمار می رفت.طبق توضیحات شفاهی مدیرکل پدافند غیر عامل استانداری کرمان بر روی کلیپ، روزانه چند کامیون حمل به مجموع هفت تا هشت تن پسماند بیمارستانی به این محل مراجعه، زباله ها را تخلیه و رها می کنند؛ افراد نیز پس از مدتی با جمع آوری و انبار آنها در قالب ضایعات به فروش می رسانند تا دو مرتبه در چرخه تولید قرار گیرند.
ابراهیم کریمی افزود: به پسماندهای بیمارستانی شهر کرمان به عنوان تهدید زیست محیطی نگاه می کنیم که اگر خوب مدیریت و از آن جلوگیری نشود تا چند سال آینده درگیر خطراتی خواهیم شد؛ البته دستگاه خاصی را مقصر نمی دانیم.
وی بیان کرد: حتی رصد شده افرادی با پودر کردن لباس بیماران از آنها در ساخت مبل و بالشت استفاده می کنند.
کریمی تاکید کرد: حتما باید دستگاه ها به بحث پسماندهای بیمارستانی ورود کنند.
پسماندهای بیمارستانی بی خطر می شوند
در ادامه این نشست البته رییس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در این زمینه گفت: این زباله ها تفاوتی با سایر زباله ها ندارند و در بیمارستان کاملا بی خطر می شوند، پس هیچ فرقی بین لباس یکبار مصرف بیمار با لباسی که از منزل آمده است، وجود ندارد.
سید محمد صابری افزود: سرنگ ها و آمپول ها نیز مانند بقیه فلزات و پلاستیک بازیافتی بی خطر است و مواد مضری داخل آنها نیست.
شهرداری که همکاری نمی کند
در عین حال استاندار کرمان با تایید مشکلاتی که در این بخش می تواند بروز پیدا کند تاکید کرد: شهرداری ظاهرا در این بحث همکاری نمی کند اما جلسه ای با حضور معاون سیاسی و امنیتی استانداری، دانشگاه علوم پزشکی و سایر مسئولان ذیربط به صورت فوری برگزار و حل این مشکل در دستور کار قرار داشته باشد.
محمدمهدی فداکار تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی به وظایف خود عمل می کند، هر چند مسائلی وجود دارد و شهرداری نیز باید محل مناسبی برای دفن این زباله ها در نظر بگیرد.
دستگاه زباله سوز غیرفعال بیمارستان ها؟
علی بابایی فرماندار کرمان نیز در نشست گفت: بیمارستان ها دستگاه زباله سوز دارند اما به علت بالا بودن هزینه از آن استفاده نمی کنند.به گزارش ایرنا نخستین نشست شورای پدافند غیرعامل استان کرمان در سال جاری به ریاست استاندار در سالن شهید مرتضوی استانداری کرمان برگزار شد و از جمله دیگر مسائل طرح شده در آن مدیریت مصرف برق بود تا در تابستان مشترکان خانگی، صنایع و کشاورزان دچار مشکل نشوند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.