رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور: کرمان بیش‌ترین سطح بیابان در شرایط بحران را دارد

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «در کشور حدود ۳۴ میلیون هکتار بیابان داریم که از این میزان پنج میلیون هکتار در شرایط بحرانی قرار دارد». علی سلاجقه افزود: «این بیابان‌ها در استان‌های کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، سمنان، یزد و اصفهان قرار گرفته است البته استان کرمان بیش‌ترین سطح بیابان در شرایط بحرانی را به خود اختصاص داده است و خوزستان هم وضع نامناسبی دارد».

۱۸۹

به گزارش ایسنا ، وی در این‌باره اظهار کرد: «در این زمینه طی پنج سال اخیر حدود دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شد که حدود دو و نیم میلیون هکتار از پنج میلیون هکتار کانون بحرانی اصلی مدیریت شود».

وی بیان کرد: «با توجه به اینکه کشور ما از لحاظ شرایط محیط زیستی در مرز آستانه‌ها در منابع آب، خاک و جو قرار دارد تغییر اقلیم و خشکسالی این موضوع را تشدید می‌کند و موجب ایجاد کانون‌های جدید می‌شود وقتی زمین خشکیده و تبخیر بالایی انجام می‌شود موجب برداشته شدن خاک می‌شود، حتی اگر سرعت باد کم باشد».

وی در بخش دیگری از سخنان خود، دربارۀ دیپلماسی محیط زیست با کشورهای همسایه و انجام تعهدات کشور عراق برای مهار ریزگردها اظهارکرد: «امسال فراوانی و شدت گردوخاک افزایش داشته و بیش‌تر نقاط کشور را تحت تاثیر قرار داده است. وضعیت محیط زیست دنیا به سمتی می‌رود که بسیاری از شاخص‌ها به سرعت تغییر می‌کند و در ایران نیز به آستانه‌ها نزدیک شدیم چرا که ذات اکوسیستم کشور شکننده است و اگر مدیریت خوبی نداشته باشیم خسارت خواهیم دید».

وی با اشاره به اینکه درحال حاضر منشا پدیده گردوخاک، عمدتا کشورهای همجوارهستند، افزود: «بر اساس مطالعات انجام شده و پروژه‌ای که در سازمان حفاظت محیط زیست روی آن کار شد، کشورهای همسایه با ۲۷۰ میلیون هکتار از سمت شمال شرق، شرق، جنوب و غرب، کشور ما را تحت تاثیر ریزگردها قرار می‌دهند».

رئیس سازمان محیط زیست اظهارکرد: «بر اساس نتایج مطالعات در بعد منشاءیابی خارجی گردوخاک، کشور عربستان با مساحت حدود ۹۰ میلیون هکتار، کشور ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. حدود ۲۴ میلیون هکتار از این منشا در کشور عراق و حدود چهار میلیون هکتار هم در کشور سوریه است.

اما با توجه به اینکه کشور عراق چهار کانون فعال و اصلی دارد که کشور ما را درگیر می‌کند، اولویت اول ما سفر به کشور عراق بود».

وی اضافه کرد: «در نشست سفرا در ۱۶ خرداد همچنین در ۲۱ تیر که نشست وزرای ۱۵ گانه محیط زیست کشورهای همسایه است، موضوع ریزگردها مطرح است. موضوع اقدام و اجرای این طرح نیز آنجا مطرح می‌شود. فرض هم این است ابتکار عمل اجرای این طرح در اختیار ایران و با همکاری سازمان‌های بین المللی است».

وی با تشریح برنامه‌هایی که با کشورهای همسایه دارند، افزود: «گردوخاک  موضوعی است که شاید یک قرن در حال وقوع است و با یک سال، پنج سال و ۱۰ سال مهار نمی‌شود. البته در کشور برنامه ۱۰ ساله تصویب شده و دستگاه‌های اجرایی بر اساس ستاد ملی گرد و غبار مشغول فعالیت هستند. برای مهار ریزگردها با منشاء خارجی هم برنامه‌ای پنج ساله‌ با تفاهم نامه‌های خارجی در نظر گرفتیم و امیدواریم آن را مدیریت کنیم». 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.