فارغ‌التحصیلان و بانوان بیش‌ترین قشر بیکار استان کرمان هستند

۱۹۳

رئیس اتاق استان کرمان گفت: فارغ‌التحصیلان و بانوان بیشترین قشر بیکار استان هستند و باید از از ظرفیت صنایع خلاق برای ارزش افزوده بیشتر و اشتغال استفاده کرد.

به گزارش تسنیم، سیدمهدی طبیب‌زاده در هشتاد و هفتمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی ظرفیت‌های استان در حوزه صنایع خلاق که با حضور محمدمهدی فداکار استاندار کرمان در اتاق بازرگانی، صنایع‌، معادن و کشاورزی استان کرمان برگزار شد، با اشاره به موقعیت استان کرمان در حوزه فضای کسب و کار اظهار داشت: در ارزیابی از این فضا می‌توان گفت که فضای کسب و کار استان رو به رشد است.

وی با بیان اینکه در ابتدا که از پایین بودن رتبه استان کرمان در حوزه فضای کسب و کار در کشور و نسبت به دیگر استان‌ها حرف می‌زدیم معمولاً نسبت به آن موضع‌گیری می‌شد، گفت: خوشبختانه امروز حرف ما را می‌شنوند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، افزود: شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان در بین شوراهای سایر استان‌های کشور با اختلاف بالا رتبه اول را کسب کرده که نشان از فعال بودن و موثر بودن این شورا است و در ارزیابی وزارت کشور در سال گذشته رتبه اول کشور را با امتیاز 98.62 کسب کرده است.

وی با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان در دست اقدام دارد صنایع خلاق و توسعه آن در استان است، ادامه داد: نیاز است از ویژگی‌های این صنایع برای ارزش افزوده بیشتر و اشتغال در استان استفاده کرد، چرا که این ظرفیت در استان وجود دارد.

طبیب‌زاده با اشاره به اینکه مواد مورد نیاز این صنایع در کشور فکر، فرهنگ و علاقه است که این‌ها وارداتی نیستند، گفت: استان کرمان می‌تواند در این زمینه به‌عنوان یک استان صادرکننده به دیگر استان‌ها عمل کند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و بانوان بیشترین قشر بیکار استان کرمان هستند، افزود: این در حالی است که می‌توان از ظرفیت آنها به خوبی در حوزه صنایع خلاق بهره گرفت.

وی با اشاره به اینکه صنایع دستی استان کرمان با وجود همه ظرفیت‌ها هنوز نتوانسته سهم موثری در صادرات استان داشته باشد، ادامه داد: با خلاقیت می‌توانیم صنایع‌دستی استان را توسعه داده و به اشتغال استان کرمان کمک کنیم.

وضعیت اشتغال در استان مناسب نیست
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کرمان می‌گوید ۳۹ درصد اشتغال استان در حوزه خدمات، ۳۸ درصد کشاورزی و ۲۳ درصد صنعت است. همچنین ۵۳ درصد بیکاران شناسایی شده استان دارای مدرک لیسانس هستند.
به گزارش خبرگزاری دانشجو، محمدرضا وحیدی، سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کرمان گفت: آمار بالای بیکاری جوانان به ویژه افراد با تحصیلات دانشگاهی، حکایت از ضرورت پرداختن به موضوع هم تطابقی میان رشته‌های تحصیلی دانشگاهی با واقعیت بازار کار و هم کیفیت آموزش دارد که این مهم به عنوان یک راهبرد مهم در دستور کار دولت و دانشگاه‌های استان کرمان قرار گرفته است‌.
او با اشاره به آمار ۲۰ هزار و ۲۷۴ نفری خالص اشتغال کرمان در سال گذشته گفت: کرمان به لحاظ خالص اشتغال در ردیف ۶ استان برتر کشور قرار گرفت.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کرمان گفت: ۵۳ درصد بیکاران استان کرمان دارای مدرک کارشناسی، ۳۳ درصد دیپلم و زیر دیپلم، هشت درصد کاردانی، ۶ درصد فوق لیسانس و بالاتر و سه دهم درصد بی سواد هستند.
سهم ۲۳ درصدی صنعت در اشتغال
وحیدی با اشاره به سهم بخش‌های مختلف اقتصادی کرمان از اشتغال افزود: ۳۹ درصد اشتغال استان در حوزه خدمات، ۳۸ درصد کشاورزی و ۲۳ درصد صنعت است.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان یادآور شد: با توجه به داده‌های ارزش افزوده کرمان، نمودار اشتغال استان نشان می‌دهد که حوزه کشاورزی برخلاف بخش‌های صنعت و خدمات ارزش افزوده کمتری دارد، لذا برنامه افزایش ارزش افزوده در حوزه اشتغال استان پیگیری می‌شود.
وی با بیان اینکه نرخ بیکاری استان کرمان یک دهم درصد در بهار سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت عنوان کرد: این آمار در بهار سال جاری ۸.۸ درصد بود در حالی که میانگین کشور ۸.۲ درصد شده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.